Javna tribuna Nimam 3k za m2

Država že tri desetletja sistematično zanemarja gradnjo javnih najemnih stanovanj, zaradi česar so cene stanovanj in najemnin v Sloveniji glede na kupno moč prebivalstva med najvišjimi v Evropi. Na eni strani gradnja luksuznih stanovanj, katerih lastništvo se koncentrira v rokah najbogatejših, kar še poglablja neenakosti. Na drugi strani pa armada mladih, ki lahko zgolj sanjajo o stabilnosti in varnosti, ki ju prinaša dolgoročni najem, kaj šele lastna streha nad glavo.
V Levici bomo okrepili izgradnjo javnega stanovanjskega fonda, ki ga bomo financirali z davkom na luksuzne nepremičnine in prazna stanovanja. Uredili in regulirali bomo delovanje najemnega trga z omejevanjem višine tržnih najemnin, podprli pa bomo tudi razvoj stanovanjskih zadrug in drugih neprofitnih stanovanjskih organizacij, ki izvajajo javni interes na področju stanovanjske preskrbe.
O pereči stanovanjski problematiki in možnih rešitvah zanjo bodo na javni tribuni, ki bo potekala v soboto, 9. aprila 2022, ob 15.00 v Tomanovem parku v Ljubljani, spregovorili:
– dr. Miloš Kosec, arhitekt in publicist
– Anja Planišček, arhitektka in profesorica
– Klemen Ploštajner, sociolog in raziskovalec
– Nataša Sukič, poslanka in kandidatka Levice v Ljubljani
Pozor! V primeru slabega vremena se bo tribuna odvijala v Klubu Monokel v AKC Metelkova.
Vabljeni!

 

Deli.