LEVICA / ZELENA / PRIHODNOST – četrti redni kongres

Vabljeni k ogledu 4. rednega kongresa stranke Levica, ki bo prenašan v živo po spletu iz Kosovelovega doma v Sežani. Pridružite se nam v soboto, 29. maja 2021 ob 10:30 uri!

Ko smo pred sedmimi leti prvič prestopili parlamentarni prag, smo v Levici prinesli svež veter in premislek o drugačnih politikah, ki jih je terjal čas svetovne gospodarske krize in vseslovenskih ljudskih vstaj. Leta 2021, ko se ponovno razrašča kriza in represija, bomo ponovili svojo zavezanost alternativnim politikam in preseganju tistega, kar danes velja za samoumevno, jutri pa bo samo še oddaljen spomin. Naš program so delavski, socialni in ekološki boji. Naša vizija je prihodnost, v kateri bosta štela solidarnost in razvoj, ne pa tekmovalnost in izkoriščanje. Naša pot je vabilo vsakomur, ki mu je mar, kaj se dogaja v njegovem kraju, na delovnem mestu in v svetu, katerega del je.

Na kongresu bomo napovedali podnebni zakon za soočanje z največjim izzivom naše dobe. Naša generacija se zaveda, da okoljske krize in njenih posledic, ki vodijo v zlom podnebja in propadanje ekosistemov, ne bomo rešili ne z ozaveščanjem individualnih potrošnikov ne z ozelenjevanjem vedno iste politike. Posledice, če ne bomo ukrepali, bodo drastične, nepopravljive. Potrebujemo korenite spremembe in novo paradigmo – demokratični in ekološki socializem!

Letos smo v Levici k sodelovanju povabili številne vidne aktiviste in aktivistke, sindikaliste in sindikalistke ter javne intelektualce in intelektualke. Z njihovo pomočjo želimo predstaviti dosedanje delovanje stranke in naše prihodnje usmeritve. Občinstvo bodo nagovorili še koordinator stranke Luka Mesec, namestnica koordinatorja Violeta Tomić, koordinator programske konference Sašo Slaček in koordinator okoljske skupine Luka Omladič. Obljubljamo vam pester politično-kulturni dogodek. Vabljeni k ogledu, ne bo vam žal!

Kongres bo predvajan v živo iz Sežane, ogled in sodelovanje pa bosta javno omogočena na spletnih kanalih: Facebook, YouTube in na spletni strani www.levica.si.

Deli.