IDS Posavje: ustanovitev lokalnega odbora Iniciative za demokratični socializem v Posavju

unnamed-3

IDS je v Posavju aktiven že od samih začetkov. Neformalno smo pričeli z delovanjem še pred ustanovitvijo stranke, ob prvi predstavitvi IDS z Luko Mescem v KD Krško. Sledilo je zbiranje podpisov za ustanovni kongres dne 8. marca v Ljubljani. Podpise se je zbiralo tudi za nastop na EU volitvah. V sklopu naših aktivnosti smo organizirali že več javnih razprav o aktualnih družbenopolitičnih problematikah, saj je pomembno, da naše delovanje utemeljimo na analizi in razumevanju razmer, v katerih živimo. Prav tako smo se kontinuirano povezovali z lokalnimi iniciativami in organizacijami. Uspešnemu preboju stranke oz. koalicije ZL v parlament pa so že sledile priprave LO na lokalne volitve, kjer smo nastopili s kandidaturami za članstvo v občinskih svetih v vseh treh občinah: Krško, Brežice in Kostanjevica na Krki, na volitvah za župana pa smo nastopili samo v Brežicah s Petrom Dirnbekom in tako dobili v brežiškem dva, krškem pa enega predstavnika v občinski svet. To so Aljoša Rovan in Peter Dirnbek v Brežicah ter Olja Mirkovič v Krškem.

V boju za demokratični socializem je ključnega pomena, da smo vpeti v konkretne boje tako na državnem kot na lokalnem nivoju. Organiziranje na terenu, v lokalnih skupnostih, med delavci in delavkami v tovarnah, v pisarnah, na ulicah in v učilnicah je pogoj izgradnje stranke/gibanja, ki bo zmožna sprememb v smeri socializma in zagovorništva interesov širših množic.

Naš naslednji korak za okrepitev dejavnosti je ustanovitev lokalnega odbora: v nedeljo, 9. 11. 2014, smo na prvi redni skupščini tudi uradno ustanovili LO IDS Posavje, ki pokriva občine Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki, Sevnica in Radeče.

Na ustanovni skupščini dne 9. novembra so bili izvoljeni in potrjeni tudi organi lokalnega odbora. Poleg skupščine so to koordinator Nenad Ćekrlić, sekretarka Vesna Davidovič in delegat Jakob Gašpir.

Veselimo se raširitve našega delovanja in vas vabimo k sodelovanju v LO Posavje! Vsi zainteresirani lahko pišete regijskemu koordinatorju IDS Andražu Maliju na elektronski poštni naslov: regijska@demokraticni-socializem.si.

Tovariško vas pozdravljamo,
LO Posavje

Prihodnost je demokratični socializem!

Deli.