Violeta Tomić imenovana za poročevalko Sveta Evrope za pravice oseb LGBT

Parlamentarna skupščina Sveta Evrope je na zimskem zasedanju, ki je potekalo med 21. in 25. januarjem 2019 v Strasbourgu, za glavno poročevalko parlamentarne skupščine za pravice oseb LGBT imenovala poslanko in namestnico koordinatorja Levice, Violeto Tomić.

Violeta Tomić je od novembra 2018 članica delegacije Državnega zbora RS v Parlamentarni skupščini Sveta Evrope, pred tem pa je med januarjem in novembrom 2018 opravljala funkcijo nadomestne članice. Na zadnjih zasedanjih skupščine je v okviru Odbora za enakost in nediskriminacijo poročala o kršenju pravic LGBT manjšin in kršenju človekovih pravic v Palestini.

Svet Evrope je politično telo, zavezano varstvu človekovih pravic v širši evropski regiji. Pravice LGBT oseb na tem območju nikakor niso samoumevne, kar jasno dokazuje pogrom nad geji, ki ga izvajajo v Čečenski republiki pod pokroviteljstvom predsednika Ramzana Kadirova.

Upamo, da bo poročevalska vloga v Svetu Evrope pripomogla k temu, da ta problematika dobi mednarodno pozornost, kakršno si zasluži.

Deli.