Poslanska vprašanja Združene levice in odgovori pristojnih ministrov na 7. redni seji DZ

Vodja poslanske skupine Luka Mesec je predsednika vlade M. Cerarja vprašal, kaj si misli o spremembi zakona o Slovenskem državnem holdingu (SDH), ki ga je predlagala ZL

  1. zaposleni v državnih podjetjih dobijo pravico do soupravljanja v SDH, ki jim pripada po Ustavi (75. člen);
  2. vlada ne more kampanjsko razprodajati lastnine, za vsako privatizacijo nad 50 mio EUR dati soglasje DZ;
  3. omejijo se plače in nagrade v SDH) in zakaj spremembe zakona niso podprli?

Vprašanje Luka Mesca in odgovor predsednika vlade si lahko preberete tukaj.

Poslanec dr. Matej T. Vatovec je postavil vprašanje ministrici za okolje in prostor Ireni Majcen v zvezi s financiranjem Muzeja solinarstva: kako je možno, da Ministrstvo za okolje in prostor za upravljanje s parkom in delovanje Muzeja solinarstva namenja proračunska sredstva hčerinskemu podjetju Telekoma, jih pa v celoti ukinja javnemu zavodu Pomorski muzej?

Vprašanje dr. Mateja T. Vatovca in odgovor ministrice za okolje in prostor si lahko preberete tukaj.

Miha Kordiš je postavil vprašanje ministru za zunanje zadeve Karlu Erjavcu v zvezi z odpravo sankcij proti Ruski federaciji. Zanimalo ga je: kdaj naj bi bila sprejeta odločitev o podaljšanju ali odpravi sankcij in ali bo Slovenija glasovala proti podaljšanju sankcij proti Ruski federaciji? Ob tej je ministra Erjavca vprašal, če so bila v zvezi s tem dana kakšna zagotovila pomočnici ameriškega zunanjega ministra, Victorii Nuland, ki se je 18. marca letos sestala s predsednikoma države in vlade ter ministrom za zunanje zadeve?

Vprašanje Miha Kordiša in odgovor pristojnega ministra si lahko preberete tukaj.

Poslanka Violeta Tomić je postavila vprašanje ministrici za kulturo z v zvezi s kadrovsko krizo in imenovanjem direktorja SNG Nova Gorica: kdaj namerava imenovati direktorja SNG Gorica in ali bo pri tem upoštevala pismo podpore trenutni v.d. direktorici Nedi Rusjan Bric, ki ga je podpisalo 19 od 21 igralcev in igralk?

Vprašanje Violete Tomić in odgovor ministrice si lahko preberete tukaj.

V Ljubljani, 22.04.2015

Foto: Barbara Žejavac

Deli.