Pogovorni večer z Andrejem Hunkom & Krunoslavom Stojakovićem

Pogovorni večer s tovarišema Andrejem Hunkom, poslancem stranke Die Linke v nemškem zveznem parlamentu in Krunoslavom Stojakovićem, vodjem izpostave fundacije Rosa Luxemburg za jugovzhodno Evropo, ki je potekal 4. oktobra 2018 na sedežu stranke na Prešernovi cesti 3 v Ljubljani.

Z gostoma smo spregovorili o aktualnem političnem dogajanju v Nemčiji, krizi Evropske unije, militarizaciji centralne in vzhodne Evrope ter drugih aktualnih zunanjepolitičnih temah. Gosta sta nam predstavila politično situacijo Die Linke in gibanja Aufstehen v Nemčiji ter razvoj levice na Hrvaškem in v Srbiji.

Andrej Hunko je že tretji mandat poslanec stranke Die Linke v nemškem parlamentu, vodja odbora za zadeve EU,  član Parlamentarne skupščine Sveta Evrope in podpredsednik Skupine Združene Levice v Svetu Evrope. Kot mednarodni opazovalec je v času volitev obiska več držav, med drugimi tudi v Turčiji in Ukrajini.

Krunoslav Stojakovič je več let služboval v Rosa Luxembourg Fundaciji v Berlinu, sedaj je vodja izpostave v Beogradu.  Je poznavalec zgodovinsko političnega dogajanja v državah bivše Jugoslavije, centralne in vzhodne Evrope ter avtor številnih publikacij.

Predavanje bo potekalo v angleščini.

Deli.