Zakaj je glas za Združeno levico zmagovalen glas

Dragi podporniki in podpornice, prijateljice in prijatelji, znanci in znanke,

v nedeljo, 13. julija, se podajamo na volišča in naša naloga je, da poskrbimo, da Slovenija končno dobi napredno politično silo, ki bo v nasprotju z vsemi drugimi predstavljala resnične interese delavcev, upokojencev, študentov, mladih in brezposelnih. Združena levica bo zastopala prav to večino prebivalstva, ki je zaradi privatizacije, varčevalnih ukrepov in krčenja socialne države vsak dan v slabšem položaju. Obstoječe stranke so s svojimi politikami že dokazale, da jih v resnici zanimajo samo interesi kapitala, medtem ko jim je za malega človeka mar le toliko, kolikor denarja lahko iz njega še iztisnejo. In kaj potem z njim storijo? Denar delavcev, upokojencev, študentov in brezposelnih trošijo za poplačilo tajkunskih kreditov, vračajo ga tistim, ki so za krizo najbolj odgovorni, standard življenja se niža, brezposelnost pa ostaja visoka! Združena levica je nastala iz nedavnih vstaj proti obstoječi politiki, v njej sodelujemo ljudje, ki nimamo ne velikih financ ne velikih obrazov ne stricev iz ozadja. Imamo pa nekaj, česar druge stranke nimajo: imamo znanje in program, predvsem pa veliko politične in kritične volje, ki se brezkompromisno postavlja proti vsem oblikam varčevalnih ukrepov. Smo za takojšnjo ustavitev vseh procesov privatizacije in razprodaje domačih podjetij!

Mnogi simpatizerji in mimoidoči nas v pogovorih in na ulici podpirajo, hkrati pa nas sprašujejo, ali glas za Združeno levico ne bo izgubljen glas? Ali ne bodo morda s tem oddali glasu za opcijo, ki ji ne bo uspelo prestopiti praga Državnega zbora? Tu moramo jasno in odločno poudariti, da je glas za Združeno levico v vsakem primeru zmagovalen glas! Je glas, ki ne pristaja na to, da na volitvah glasujemo le proti Janezu Janši, saj so tudi druge levosredinske stranke – Zavezništvo Alenke Bratušek, SD in Desus ter ostale – dokazale, da na oblasti tudi same zgolj nadaljujejo s politiko, ki jo je pred vstajami utelešal Janez Janša. Tudi Stranka Mira Cerarja je z nastopi pokazala, da si želi le kozmetičnih sprememb v smislu “če bomo bolj spoštovali zakone in bili v našem ravnanju bolj etični, se bo kriza kar sama od sebe odpravila”. To so pravljice, saj doslej še noben kapitalizem ni postal ekološki ali etičen. Kapitalizem ni moralno bitje, ampak sledi logiki profita, in je kot tak nepravičen sistem, ki ga je treba odpraviti! V nasprotju z ostalimi strankami Združena levica predstavlja glas drugačne prihodnosti, v času, ko nam vsi drugi ponujajo vedno slabše različice vračanja v preteklost, v objem kapitalizma, ki je vsak dan bolj surov do ljudi. Navkljub dejstvu, da anketam ne moremo popolno zaupati, pa nam v zadnjem času prav vse kažejo dvig in skorajšen prestop volilnega praga. Podobno kot pred evropskimi volitvami – ko smo kljub slabšim napovedim dobili 5.5 % glasov – in ta rezultat je sedaj spet na dosegu, a le z vašo pomočjo!

V teh dneh je zato še kako pomembno, da vsi simpatizerji in podporniki ideje demokratičnega ekološkega socializma k udeležbi na volitvah pozovemo vse naše soborke in soborce, prijatelje in znance. Na teh volitvah je končno mogoče glasovati za napredno, ekološko in socialistično politiko, zato je neudeležba v resnici glas za staro, nazadnjaško in izkoriščevalsko politiko, ki jo utelešajo stranke, ki so na oblasti že več kot dvajset let. V času krize pa poti nazaj ni več! Koalicija Združena levica ni muha enodnevnica, ampak dolgoročna fronta, ki jo veže pripadnost napredni ideji človeka vredne prihodnosti, takšne, ki jo bodo lahko uživali vsi, in ki ne bo, tako kot danes, omejena le na peščico izbrancev. Prihodnost, v kateri bo vsem omogočena brezplačna izobrazba, univerzalno zdravstvo in varna starost, je prihodnost, v kateri bomo našim zanamcem okolje, naravne vire in živalske vrste predali v vitalnem stanju. Prihodnost, kjer bo človek pred profitom.

Zato je glas za Združeno levico zmagovalen glas, glas za človeka vredno prihodnost! Obstoječi politiki pokažimo rdeči karton in ne pozabimo, da je vaš glas naš skupni glas! Proti varčevanju in razprodaji podjetij! Včeraj Helios, danes Mercator, jutri Telekom, ne dopustimo nadaljevanja tega trenda! Noben kapitalizem ne more biti ekološki ali etičen! Čas je za novo politiko in za pravi prehod od besed k dejanjem, ki bodo peljala v drugačen svet! In pomemben korak k temu lahko storimo na nedeljskih volitvah!

Za vašo podporo na volitvah se vam vnaprej iskreno zahvaljujemo.

Deli.