Podpora Marku Močniku

Foto: RTV SLO

V Levici izrekamo podporo našemu članu in koordinatorju lokalnega odbora Marku Močniku, sicer učitelju zgodovine na Vrhniki.

Prejšnji teden je bil Marko vpleten v verbalni konflikt z vrhniškim županom iz vrst SDS, Danijelom Cukjatijem, ki se je stopnjeval do grožnje, češ da on, župan, pozna dovolj Srbov in Albancev, da bo Marko ostal brez rok in nog.
Naš član je v zvezi z neprijetno izkušnjo pristopil do predstavnikov stranke in se po posvetu odločil, da javno izpostavi svojo neprijetno izkušnjo. Z Markom smo redno v stiku in mu izrekamo polno podporo pri tej odločitvi.
Živeti v malem (ali velikem) kraju, nad katerim drži vpliv lokalni politični veljak, je izkušnja številnih prebivalcev Slovenije. Opozarjati na nepravilnosti in zlorabe s strani občinske oblasti v takšnih pogojih nikakor ni enostavno. To ni prvi primer, ko so se člani lokalnega odbora Levica Vrhnika znašli kot tarča jeze lokalne oblasti. Ko pa vse skupaj privede do odkritih groženj, pa je popolnoma pravilna odločitev, da se o tem javno spregovori, če hočemo, da bo kdaj bolje.

Markotu stojimo ob strani, javnost bomo obveščali o nadaljnjem poteku dogodkov.

Deli.