Vabilo k sodelovanju v volilnih odborih evropskih volitev

9. junija letos se bomo podali na evropske volitve. Kot sodelujoča stranka imamo pravico imenovati svoje predstavnike v volilne odbore, ki skrbijo za nemoteno delovanje volišč in štejejo oddane glasovnice. Imenovanje v odbore je pomembno, saj prispeva k bolj transparentni izvedbi volitev. Verjamemo, da marsikomu pride prav tudi honorar (približno 53€) za pol dneva dela.

Kako se prijavim?

  1. izpolniti moraš naš kontaktni e-obrazec IN
  2. dostaviti nam moraš podpisano soglasje DVK, ki ga pošlješ:

    • Fizično po pošti na naslov: Levica, Prešernova cesta 3, 1000 Ljubljana. Pazi na rok za prijavo, prepoznih pošiljk ne bomo mogli upoštevati.

    • Skeniranega, fotografiranega ali digitalno podpisanega na naslov: volilni-odbori@levica.si.

Rok za prijavo?

Ponedeljek, 25. marec, do konca dneva.

Kdaj bo potekalo delo?

Na dan volitev, 9. junija v dopoldanski (cca. 7-13h) ali popoldanski (cca. 13-19h) izmeni. Zvečer sledi še skupno štetje glasov obeh izmen. Bolj izkušeni člani postanejo predsedniki in namestniki volilnega odbora in imajo še nekaj obveznosti s prevzemom in oddajo volilnih skrinjic.

Ali moram biti član oz. članica stranke?

Ne, k sodelovanju vabimo tudi podpornike, povprašate lahko tudi med svojimi družinskimi člani, prijatelji in sokrajani. Prednost na posamičnem volišču bodo imeli tisti, ki so nam že pomagali na preteklih volitvah in referendumih.

Kako je delo plačano?

Navaden član volilnega odbora dobi približno 53 evrov neto za polovico dneva dela, predsednik in namestnik odbora nekaj več. Plačilo je izvzeto iz dohodnine in se ne šteje v cenzus za socialno podporo.

Kontakt za morebitne nejasnosti in dodatna vprašanja?

volilni-odbori@levica.si

Deli.