Vlada pripravlja rop naravnega bogastva

Vlada Janeza Janše je pod pretvezo protikoronskih ukrepov že izrinila okoljske organizacije iz postopkov za pridobivanje gradbenih dovoljenj. Zdaj minister za okolje in prostor Vizjak iz vrst SDS preko Zmaga Jelinčiča, ki voljno opravlja umazano delo za vlado, širi ureditev še v Zakon o ohranjanju narave, s tem pa na popolnoma vse postopke, povezane z varovanjem okolja. Če bo amandma sprejet, bo status delovanja v javnem interesu na področju ohranjanja narave izgubilo več kot 90 % sedanjih imetnikov.

V primeru, da predlog uspe, bo to pomenilo na stežaj odprta vrata za akumulacijska jezera na Muri in srednji Savi, fracking v Petišovcih, uničevanje kmetijskih zemljišč z avtocestnimi kraki in magnami, vedno nova nakupovalna središča in za povrhu še megalomansko “prenovo” Plečnikovega stadiona v Ljubljani.

Zato v Levici napovedujemo trdi boj. Ko gre za zaščito narave in okolja pred nasiljem kapitala in samovoljo vlade Janeza Janše, nihče ne sme ostati tiho. Proti uničevanju okolja pod pretvezo izrednih razmer!

🚩 V torek ob 13.30 bo pred Državnim zborom potekal protest: Narave ne damo.

📧 Kontakti odločevalcev za jutrišnji odbor tukaj.

Deli.