Alexis Tsipras iz grške Syrize je ZA zmago Združene levice

Podpora voditelja grške Syrize Alexisa Ciprasa Združeni levici:

Tovariši in prijatelji, od srca vam izrekam te besede solidarnosti. V prepričanju, da se bo 13. julija Slovenija obrnila v levo, da bodo prebivalci Slovenije volili za Združeno levico.

Tovariši in prijatelji, prepričan sem v uspeh Združene levice, ker vi predstavljate prihodnost, ker vi predstavljate prihodnost, v kateri bo ljudstvo Slovenije 13. julija volilo za levico. Ker vi predstavljate edino zaupanja vredno alternativo neoliberalnemu varčevanju, za katero se 13. julija slovenskemu ljudstvu ponuja edinstvena priložnost, da ga zavrne, ker ne zastopate strankarskih mehanizmov pač pa najbolj dinamične dele slovenske družbe. Vi ste politična plima slovenskega vala nezadovoljstva in to jamči slovenskemu ljudstvu, da jih ne boste razočarali.

Tovariši in prijatelji, na tej kritični prelomnici za Evropo mora slovensko ljudstvo izbrati levico, izbrati mora vas, ker imate politično voljo in sposobnost, da pomagate Evropo rešiti iz prisilnega jopiča varčevanja, regulacije in privatizacije. In zdaj, ko so demokratične sile Evrope, ki se borijo proti varčevanju, v boljšem položaju kot prej. Nismo le mi tisti, ki vas potrebujemo v slovenskem parlamentu, pač pa vas še najbolj potrebuje slovensko ljudstvo.

Tovariši in prijatelji, vse od konca hladne vojne še nikdar ni bila Evropa tako dogmatična in nedemokratična. Vse od konca hladne vojne še nikdar niso bile naše države tako sovražne do idej socialne pravičnosti in solidarnosti. Prav zato imamo Združena levica, Siriza ter vse demokratične in napredne socialne in politične sile skupno nalogo, da potegnemo Evropo iz globoke teme neoliberalizma, da prekinemo varčevanje, da obnovimo demokracijo, in da delujemo za iste politične prioritete tako doma kot v Evropi.

Tovariši in prijatelji, prepričan sem, da bo slovensko ljudstvo volilo na način, da bodo preprečili zdrs, ki ga je izkusila Grčija zaradi varčevalnih ukrepov. Računamo na vas, verjamemo v vaš uspeh. 13. Julija bo slovensko ljudstvo volilo za mladost, ki ne bo in ne sme postati izgubljena generacija. 13. Julija bo slovensko ljudstvo volilo zase, zato bo volilo za združeno levico.

Z vašimi dosežki ste maja na evropskih volitvah navdušili celotno evropsko levico. Zagotovo boste pozitivno in prijetno presenečenje na julijskih parlamentarnih volitvah. Prepričan sem, da boste uspeli. Siriza vam želi srečo in prepričan sem, da jo boste imeli.

Deli.