Sporočilo za javnost: Obstrukcija seje Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti

Ljubljana, 23.10.2014

Predsednica Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Eva Irgl, članica SDS, je na zahtevo lastne stranke – SDS, na podlagi 47. člena in drugega odstavka 48. člena Poslovnika Državnega zbora, sklicala 4. nujno sejo Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, z eno samo točko dnevnega reda.

Komisija naj bi obravnavala domnevno izjavo predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Branka Masleše v povezavi z zagotavljanjem nepristranskega in neodvisnega sojenja v zadevi Patria.

Iz sklica seje in seznama povabljenih je razvidno, da je seja Komisije v najboljšem primeru namenjena poceni nabiranju političnih točk največje opozicijske stranke, v najslabšem primeru pa oviranju delovanja vrhovnega sodišča. V prvem primeru sodelovanje na seji presega našo poslansko dolžnost, v drugem primeru pa naša poslanska pooblastila. Zato smo se v poslanski skupini Združene levice odločili, da sejo obstruiramo.

V poslanski skupini Združena levica se zavedamo, da čeprav Janeza Janše ni več v Državnem zboru, njegove politike še vedno ostajajo v njem. Zato ne mislimo več asistirati v sagi o “reševanju zapornika Janše” in pri blokiranju dela Državnega zbora, medtem ko se v ozadju te politike nadaljujejo z veliko razprodajo državnega premoženja in varčevanjem pri najranljivejših.

Združena levica

Deli.