Komentar na vardo 2.0

Pri nedavni zamaskirani ulični akciji za varovanje deklet pred migranti v Ljubljani velja opozoriti, da se napad, na katerega se sklicujejo, ni zgodil.

Policija je večkrat povedala, da ni bilo nikakršnega poskusa posilstva mlade ženske na območju Tivolija s strani skupine migrantov. Gre zgolj za kričeč naslov nekaterih desnih medijev.
Po drugi strani pa društvo SOS telefon redno opozarja, da jim je število klicev v stiski samo v zadnjem letu naraslo za petino. Imeli smo odmevne primere oprostilnih sodb za skupinsko posilstvo, kjer so storilci dobesedno posneli svoje dejanje. Vsako leto se zgodi dvomestna številka umorov in poskusov umorov žensk s strani njihovih partnerjev. To so zgodbe slovenskih državljanov, ne migrantov.
Kje so vsi ti branilci časti žensk, kadar v zgodbo niso vpleteni migranti? Je en domnevni primer res pomembnejši od stotin prijavljenih in kdo ve koliko neprijavljenih zgodb v družini, na delovnem mestu in v lokalnem okolju?
Dejstvo je, da se večina napadov in nasilja ne dogaja s strani neznancev v temni ulici ali v parku. Da, dogaja se tudi to in dogajalo se bo, da bodo storilci migranti. Absolutno se morajo pristojne institucije tudi v teh primerih ustrezno odzvati.
Ampak velika večina napadov se zgodi v okolju, kjer se storilec in žrtev poznata, storilec pa zlorablja položaj zaupanja, avtoritete in moči, ki jo ima nad žrtvijo.

Kdor išče res velik problem v slovenski družbi, ki ga je potrebno urgentno reševati, ga bo našel točno tu.

Deli.