Komentar za ponovno zapiranje šol: Simona Kustec mora oditi

Danes se je ponovno izkazala nesposobnost vlade Janeza Janše. Šole in vrtci so bili pri nas zaprti tri mesece, najdlje v Evropi, zdaj, ko so jih deloma odprli, pa po le štirih dneh pouka (!) šole ponovno zapirajo v dveh regijah. Ob tem velja omeniti, da v treh regijah do ponovnega odpiranja sploh še ni prišlo. 

Vlada izobraževanja in potreb otrok nikoli ni imela za prioriteto, saj bi se drugače šole in vrtci zapirali zadnji. 

Nič manj pereča ni nesposobnost za opravljanje svoje funkcije ministrice Simone Kustec, ki poleti ni naredila praktično ničesar, da bi bile šole pripravljene na drugi val epidemije. Informacije in navodila ministrstva se spreminjajo z danes na jutri, ministrstvo pa nima nikakršnega načrta za odpravljanje socialnih problemov in učnih zaostankov, ki ga je povzročilo zaprtje šol. 

Ministrica, ki je v seriji javnih nastopov 4. januarja priznala, da so šole zaprli “absolutno prezgodaj”, se izgovarjala, da bi bilo neustavno odpirati in zapirati šole različno po regijah, in trdila, da ko se bodo otroci vrnili v šolo, da se bodo vrnili za stalno, danes po zgolj štirih dneh zapira šole in vrtce še v dveh regijah.

To je popolnoma neprimeren odnos do ljudi, do staršev, do šoloobveznih otrok. Posledice učnih zaostankov in nakopičenih socialih težav, ki nastajajo zaradi nesposobnosti te vlade in ministrice, pa bodo nosile še generacije. 

Ministrica Kustec mora odit. V Levici v sodelovanju z opozicijo že pripravljamo zahtevo za njeno interpelacijo.

Deli.