SDS s revizionizmom in nacionalizmom vdira v šole

Minister Aleš Hojs, poslanka SDS Mojca Škrinjar in direktor Nove24TV Boris Tomažič v organizaciji revizionističnega združenja VSO vabita učence in dijake k udeležbi na televizijskem tekmovanje iz slovenske zgodovine in domoljubja. Seveda iz tistega domoljubja in tiste zgodovine, ki ju širijo na sovražnih in izključujočih straneh strankarskega trobila Nova24TV ter v revizionističnem Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve.

Gradivo za učence vodi do spletnega kanala stranke SDS in besedil Janeza Janše

Iz gradiv, ki so bila poslana na šole, je razvidno, da je njihov namen skozi t.i. izobraževalne in tekmovalne vsebine vcepiti dijakom in učencem pogled na zgodovino in sistem vrednot, ki jih širi slovenska desnica na čelu s Janezom Janšo in SDS. Gre za premišljen projekt stranke SDS in njenih satelitov VSO in Nova24TV, katerega cilj je izvoziti nacionalizem, zapakiran v “slovenske” in “domoljubne” vsebine. Na namero indoktrinacije in manipulacije učencev in dijakov kaže tudi referenčna literatura: Bela knjiga slovenske osamosvojitve, ki jo je uredil voditelj SDS Janez Janša, ki je tudi avtor spremne besede. Gradivo, ki bo posredovano učencem, pa vodi tudi do spletnega kanala stranke SDS.

Čeprav je agitiranje političnih strank v šolah in vrtcih zakonsko prepovedano, SDS to počne preko svojih satelitov. V Levici ne pristajamo na izgovor, da gre za nedolžno sodelovanje civilne družbe z javnimi šolami. Nasprotno, gre za načrtni in sistematični vdor zgodovinskega revizionizma ter ideologije, s katerima ena stranka vrši kulturni boj nad preostankom slovenske družbe. To, da se ta sooča z mnogo bolj perečimi in resnimi težavami od potrebe po reinterpretaciji nedavne zgodovine, Janeza Janše in njegovih sledilcev ne zanima.

 

Deli.