Po volitvah se bo politično obračunavanje z novinarji končalo!

V Levici izrekamo solidarnost z novinarji in ostalimi zaposlenimi na RTV Slovenija, ki te dni protestirajo proti kadrovanju strankarskih nastavljencev in rušenju dolgoletnih uveljavljenih programskih shem.

Posebej nas žalostijo najnovejše žrtve politične cenzure, oddaje Studio City, Tednik in Tarča, ki so bile s prvega kanala,suspendirane najmanj do časa volitev. Od desnice boste slišali, da očiščujejo Slovenijo levičarske propagande. V resnici je obratno. Propagando izvaja politični tabor z organizirano mrežo satelitskih medijev,  milijonskimi finančnimi vložki Orbanovih medijskih oligarhov in apetiti po nastavljanju kadrov na uredniške položaje. Z umikom Marcela Štefančiča, Jelene Aščić, Erike Žnidaršič (in seveda ekip izza kamere) so se znebili še treh izmed redkih oddaj, ki so nudile prostor kritičnim glasovom in bile pripravljene omogočiti prostor tudi stališčem Levice.

Ne obljubljamo, da bomo po volitvah zaukazali vrnitev Tednika, Tarče in Studia City. Takšno politično lomastenje po javnih institucijah ni nikoli prineslo ničesar dobrega. Obljubljamo pa, da se bo končalo politično obračunavanje z novinarji in mediji. Zaposleni na javni radioteleviziji, ki najbolje poznajo svojo hišo in svojo obrt, pa naj presodijo, kako bodo vodili program v bodoče!

Deli.