V Levici ne mislimo več izgubljati besed za prepire SDS o žrtvah komunizma

Evropska poslanka Romana Tomc (SDS) je danes objavila celostranski plačan oglas na tretji strani enega izmed osrednjih slovenskih časopisov, ki napoveduje, da se bodo še naprej borili za spomin na žrtve komunizma.

V Levici ne mislimo več izgubljati besed za tovrstne prepire. Čas je, da skrb za razumevanje polpretekle zgodovine prepustimo komu drugemu kot politikom, ki tik pred volitvami objavljajo celostranske fotografije Slovenije, prepredene z izkopanimi kostmi.
Problem, s katerim se soočamo v Evropi leta 2024, so rastoče cene hrane in elektrike. Predlani je Kras zgorel v požaru, lani so nas doletele najhujše poplave doslej. Na mejah Evrope divja vedno več vojn, ki ustvarjajo reke beguncev. Edini odgovor, ki ga ponujajo evropski voditelji na vse našteto, so tanki in zidovi.
Edini razlog, zakaj nas hoče SDS zapletati v večne prepire o 1945, je to, ker nimajo nikakršnega interesa reševati dejanskih problemov današnjega dne. To je vse popolnoma odveč.

Mi hočemo ustvariti Evropo, ki se bo borila proti rastočim neenakostim, ki ne bo prodala reševanja okolja za višji orožarski proračun in ki bo zmogla voditi samostojno mednarodno politiko, usmerjeno k reševanju mednarodnih konfliktov.

Deli.