Se vidimo na referendumu za pitno vodo

V Levici čestitamo organizacijam in posameznikom za veliko delo. Gibanje za pitno vodo je danes, teden dni pred iztekom roka, v Državni zbor vložilo 48.479 overjenih podpisov za razpis zakonodajnega referenduma o škodljivi noveli zakona o vodah.

Državni zbor mora zdaj v sedmih dneh razpisati rok za izvedbo referenduma, na katerem bomo lahko prebivalci neposredno zavrnili škodljive spremembe zakona o vodah. Posege v zakon sta vlada Janeza Janše in protiokoljski minister Vizjak sprejela mimo javne razprave in po skrajšanem postopku. Zakon prinaša deregulacijo gradenj in privatizacijo priobalnih zemljišč ob rekah, jezerih in morju, kar bi vodilo v omejevanje prostega in brezplačnega dostopa do vode, dodatno ogrozitev vodnih habitatov ter povečano tveganje za onesnaženje voda.
Zato smo se zbiranju podpisov za razpis referenduma pridružili tudi člani Levice in pomagali dežurati na stojnicah. Kampanja za zaščito vodnega okolja je združila vse razpoložljive sile in v izrednih okoliščinah in ob oteženemu dostopu do upravnih enot zbrala ogromno količino podpore. S tem smo oblikovali fronto za zaščito okolja, s katero bo imela opravka vsaka vlada, ki bi si drznila lastne interese in interese kapitala postaviti pred prebivalce in naravno okolje.

V Levici stojimo z vami! Se vidimo na referendumu!

 

Deli.