Primož Siter je kandidat Levice za Trbovlje

Kandidat Levice za župana Trbovelj na novembrskih lokalnih volitvah bo aktivist, glasbenik, radijski voditelj in bivši poslanec v Državnem zboru Primož Siter.

Siter je v lokalno skupnost dejavno vpet že vrsto let, prvič kandidira za župana:

“Trbovlje so že v imenu v množini in srčno bi si želel, da bi bili župan kar vsi. Kandidiram zato, da v Trbovljah končno spet začnemo odločitve sprejemati skupaj, da postavimo človeka in skupnost na prvo mesto ter zdravje okolja pred profit peščice.“

Med poglavitne izzive, ki stojijo pred trboveljsko skupnostjo in ki jih bo kot župan najprej in najglasneje naslovil, so stanovanjska kriza, neenakomeren razvoj različnih delov mesta, zaposlitvena kultura, ki ni po meri delavke in delavca, pomanjkanje demokratičnih orodij v vodenju občine, ohranjanje naravne in kulturne dediščine ter izboljšanje prometnih povezav z drugimi deli države.

Kandidat Levice za župana si ne zatiska oči pred nujnostjo odgovornega okoljskega ravnanja na lokalni ravni, da se ognemo globalnemu podnebnemu zlomu. “Podnebna kriza in nemir na celini se prevajata v višino položnic v Trbovljah. Zato je odgovornost župana, da prepreči, da cene za napake kapitala in politike ne bodo plačevali občani.” pojasnjuje Siter, ki napoveduje tudi odločno ukrepanje v prehodu na obnovljive vire energije. “Navijam za sončno!” pravi in dodaja, da ga za skupnost ne skrbi, saj smo v Trbovljah ob izzivi še vedno stopili skupaj.

Podporo Siterjevi kandidaturi je izrazil tudi podpredsednik vlade, minister za delo in koordinator Levice Luka Mesec:

“Kot bivši trboveljski poslanec dobro poznam Trbovlje. Izzivi, ki so pred vami, terjajo vodstvo z jasno idejo in razumevanjem, da so na prvem mestu človek, skupnost in okolje. Primož to dobro razume, kar je jasno pokazal v svojem delu v času poslanskega mandata in bo zato odličen župan. Kot prijatelj mu izrekam vso podporo ob kandidaturi, kot minister za delo pa se veselim, da bomo po njegovi izvolitvi sodelovali na področjih dela in sociale v Trbovljah.”

Trboveljska Levica svoje kandidatke in kandidate predlaga tudi v občinski svet in svete krajevnih skupnosti. Na seznamu kandidatk in kandidatov so med drugim mladinski delavec in gasilec Urban Krevl, slikarka in prevajalka Maša Vnuk, vodja trboveljske Univerze za tretje življenjsko obdobje Zvonka Selan, mednarodno uveljavljena debaterka in študentka medicine Nika Gabrič, upokojena učiteljica Manica Kočar Kuhnert ter aktualni občinski svetnik Levice in bivši poslanec v DZ Aleš Gulič Leko. Predlagateljica kandidatur Levice je Marija Govejšek, dolgoletna predsednica trboveljskega borčevskega združenja ter članica Levice.

V času predvolilne kampanje bodo županski kandidat ter kandidatke in kandidati za občinske svetnice Levice prisotni na stojnicah, na dogodkih in v volilnem štabu v prostorih Levice na Ulici 1.junija 12 v Trbovljah.

Deli.