Predstavitev kandidatov: Ptuj

LEVICA V BOJ ZA SOLIDARNO IN VKLJUČUJOČO DRUŽBO NA PTUJSKEM

Danes je Levica v Paviljonu v Ljudskem vrtu Ptuj javnosti predstavila kandidate in kandidatke, ki na letošnjih parlamentarnih volitvah kandidirajo v ptujskih volilnih okrajih:

  1. Biserka Škrinjar (Ormož),
  2. Lara Štrokaj (Ptuj I)
  3. Boštjan Koražija (Ptuj II)
  4. Marjana Vidmar (Ptuj III)

Kandidatom se je na predstavitvi pridružila tudi poslanka Levice Violeta Tomić.

Violeta Tomić: Blaginja za vse je stvar politične odločitve!

Zbrane je nagovorila poslanka levice Violeta Tomić. Poudarila je, da  je Levica kljub mestu v opoziciji zabeležila številne uspehe in s svojo načelno držo pokazala, da ni pripravljena sklepati kompromisov s kapitalom. zahteve Levice ostajajo enake: družbena pravičnost, pravice delavskega razreda, odprava neenakosti in konec revščine.

Violeta Tomić: “Za nami je uspešen, prvi mandat v Državnem zboru. Skupaj s civilno družbo smo zabeležili številne uspehe; Z ulično mobilizacijo smo preprečili privatizacijo Telekoma; zaustavili smo pasje borbe, legalizirali uporabo medicinske konoplje. Revnim otrokom smo zagotovili brezplačna šolska kosila, dela oropanim in revnim upokojencem pa višjo socialno pomoč in varstveni dodatek. Dokazali smo, da je z vztrajnostjo spremembe moč doseči tudi iz opozicije.”

Boštjan Koražija: Kapital naj bo v službi ljudi in ne obratno!

Boštjan Koražija je knjižničar in že 21 let dela v Knjižnici Ivana Potrča na Ptuju. Besedni umetnosti je blizu že od otroštva, zato je vseskozi ustvarjalen na tem področju. Je pristen Haložan, kar ga je zaznamovalo v rahločutnosti do vprašanj socialne pravičnosti, tako v smislu pravičnega plačila za opravljeno delo kot medsebojne solidarnosti in skrbi za najranljivejše skupine v družbi ter skrbi za živali in naravo.

Boštjan Koražija: “Živim z besedami in od besed, te pa v polnosti oživijo šele takrat, ko se spremenijo v plemenita dejanja. Kandidiram ker v celoti podpiram program in idejo za katero stojimo v Levici. Še posebno pomembni programski cilj je ohranjanje narave za prihodnje generacije in vključujoča družba Kapital mora biti v službi ljudi, živali in narave!”

Biserka Škrinjar: Za kvalitetne in vsem dostopne javne vrtce in šole!

Biserka Škrinjar je rojena v Ljutomerju, kjer s krajšimi prekinitvami živi že vse svoje življenje. Po izobrazbi je diplomirana vzgojiteljica, delo vzgojiteljice pa opravlja 39 let. Del delovnega časa pa opravlja tudi dela in naloge pomočnice ravnateljice v vrtcu. Z aktivnim delovanjem v levici prispeva k boju za povrnitev človekovega dostojanstva ter boju za socialno državo.

Biserka Škrinjar: “Še posebej se bom zavzemala za zagotavljanje prostih mest za vključevanje otrok v vrtce, za zmanjšanje izhodiščne neenakosti v manj razvitih in demografsko ogroženih regijah in za njihovo brezplačno vključitev v sistem vzgoje in izobraževanja. Posebno pomembnost pripisujem ohranjanju delovanja manjših javnih vrtcev in podružničnih šol, ki so izrednega pomena za okolje v katerem so umeščeni.”

Marjana Vidmar: Za obrambo socialne države!

Marjana Vidmar je po poklicu prodajalka. Trenutno je brezposelna, živi v Ljubljani, kjer je članica četrtne skupnosti Vič in članica sveta za pravice najemnikov. V Levici je koordinatorka Nadzorne komisije Lokalnega odbora za sprejem novih članov. V življenju je izkusila temne plati sitema v katerem živimo.Je borka za preživetje.

Marjana Vidmar: “V življenju sem izkusila razpad zakona, bolezen bližnjih, neizplačane plače, dve prisilni poravnavi, stečaj podjetja, bila sem v sistemu Zavoda za zaposlovanje, kjer sem bila vključena tudi v sistem javnih del. Imam izkušnjo življenja na socialni pomoči. Tekom življenja sem na lastni koži doživela veliko nepravilnosti in odvzemanja pravic. Levica je navkljub majhnosti in omejitvam opozicije naredila veliko za tiste na družbenem robu. S svojim delom želim prispevati k obrambi socialne države in blaginji za vse!”

Vse kandidatne liste Levice so dostopne na naslednji povezavi.

Deli.