Predstavitev kandidatov: Pomurje

LEVICA V BOJ ZA BOLJ ENAKOPRAVNO DRUŽBO V POMURJU

Danes je Levica v v salonu Murska republika hotela Zvezda v Murski Soboti javnosti predstavila kandidate in kandidatke, ki na letošnjih parlamentarnih volitvah v okviru 8. volilne enote . To so:

  • Marko Sraka (Murska Sobota I),
  • Stojan Habjanič (Murska Sobota II),
  • Milan Utroša (Lendava),
  • Valentina Škafar (Gornja Radgona) in
  • Gregor Zorman (Ljutomer).

Levica ostaja zvesta socialističnemu programu

Predstavitev kandidatov in kandidatk v Pomurju je začela Violeta Tomić, poslanka Levice v državnem zboru. Poudarila je, da zahteve Levice ostajajo enake: družbena pravičnost, pravice delavskega razreda, odprava neenakosti in konec revščine.

Violeta Tomić: “Kljub mestu v opoziciji, smo skupaj s civilno družbo zabeležili številne uspehe. Z ulično mobilizacijo smo preprečili privatizacijo Telekoma; zaustavili smo pasje borbe, legalizirali uporabo medicinske konoplje. Revnim otrokom smo zagotovili brezplačna šolska kosila, dela oropanim in revnim upokojencem pa višjo socialno pomoč in varstveni dodatek.”

Milan Utroša in Gregor Zorman: Za popolno odpravo revščine

Milan Utroša je upokojeni dolgoletni sindikalist in borec za delavske pravice. Pred upokojitvijo je bil 14 let generalni sekretar Zveze Svobodnih Sindikatov. Njegov temeljni motiv za kandidaturo je zavzemanje za odpravo revščine in socialne neenakosti.

Milan Utroša: “280 tisoč revežev, med katerimi je 40 tisoč otrok in 80 tisoč upokojencev, je sramota za Slovenijo, zato je poleg dviga minimalne plače s korenitimi spremembami delovnopravne zakonodaje treba odpraviti vse sedanje izkoriščevalne oblike zaposlitve.” Njegovemu pozivu se je pridružil tudi Gregor Zorman, profesor biologije in kemije in dodal, da se bo Levica v prihodnjem mandatu zavzemala za odpravo revščine otrok.

Valentina Škafar: Levica je edina stranka, ki je prisotna na terenu

Valentina Škafar je kulturologinja in pravnica. Svoj prosti čas namenja aktivizmu, prepričana je, da je dolžnost vsakega posameznika delovati v smeri družbene spremembe na bolje.

Valentina Škafar: “V stranki Levica kandidiram, ker je edina stranka, ki je zrasla iz aktivističnega gibanja na terenu in v katero sem vključena že od samega začetka. Zavzemala se bom za participativno demokracijo, socialno podjetništvo, celostno samooskrbo, pravice živali, promocijo permakulturne pridelave, nacionalno samooskrbo in za legalizacijo konoplje.

Stojan Habjanič in Marko Sraka: Za boljše življenje mladih in za stanovanjske pravice!

Stojan Habjanič kot pionir gradnje varčnih in zdravih stavb ter gradnje z naravnimi materiali. Zavedam se, da je eno izmed najpomembnejših področij delovanja skrb za življenje prihodnjih generacij.

Stojan Habjanić: “Področja, na katerih si bom še posebej prizadeval uresničiti svoj strokovni in državljanski prispevek, so k ljudem usmerjena, pravična, skupnostna, stanovanjska politika, ki bo vsebovala zmanjšanje stroškov ogrevanja in elektrike, področje energetske obnove stanovanjskih stavb in zmanjševanje energetske revščine, področje varovanja okolja in narave, seveda vključno z reko Muro, ter področje lokalne samouprave, natančneje, ustanovitve regij s prenosom kompetenc, upravljanja in financiranja na regionalni nivo.”

Z njim se strinja tudi Marko Sraka, ki poudarja pomen stabilnega financiranja raziskovalnih aktivnosti.

Po volitvah: dvig minimalne plače na 700 evrov

Violeta Tomić je dogodek sklenila z oceno, da Levica pričakuje podvojitev mandatov. Sama za Levico ponovno kandidira, ker je prepričana, da je stranka v zadnjem mandatu dokazala, da dosledno skrbi za program in se bori za vse – tudi za tiste na socialnem robu.

Vse kandidatne liste Levice so dostopne na naslednji povezavi.

Deli.