Predstavitev kandidatov: Istra

LEVICA V BOJ ZA ENAKOPRAVNEJŠO DRUŽBO TUDI V ISTRI

Danes je Levica v Hlavatyjevem parku v Kopru javnosti predstavila kandidate, ki na letošnjih parlamentarnih volitvah kandidirajo za sedež v Državnem zboru v istrskih okrajih 2. volilne enoti. To so:

  • Pavle Plahutnik (Piran),
  • Alan Medveš (Izola),
  • Maja Tašner Vatovec (Koper II)
  • ter aktualni poslanec Levice dr. Matej Tašner Vatovec (Koper I).

Levica ostaja zvesta socialističnemu programu

Predstavitev kandidatov in kandidatk v Istri je začela Maja Tašner Vatovec, svetnica Levice v občinskem svetu Mestne občine Koper. Poudarila je, da zahteve Levice ostajajo enake: družbena pravičnost, pravice delavskega razreda, odprava neenakosti in konec revščine.

Maja Tašner Vatovec: Za blaginjo vseh, ne le peščice

Maja Tašner Vatovec je magistrica kulturologije in antropologije. V stranki je aktivna od samega začetka. Na predstavitvi kandidatur je poudarila, da je Levica edina stranka, ki se zavzema za pravice delavcev in za blaginjo vseh. Za kandidaturo se je odločila, ker je Levica edina stranka, ki ne deluje v interesu kapitala.

Maja Tašner Vatovec: “Za Levico kandidiram, ker je zame edina prava leva stranka. Je edina alternativa, ki ponuja rešitev za družbo, ki je skoraj na dnu. Je edina stranka, ki ponuja enakopravnost in izenačitev pravic vseh delavcev; od akademika do proizvodnega delavca, prekerca, upokojenca in to za vse spole. Ni si namreč možno predstavljati boja za ženske pravice brez celotnega skupnega boja delavskega razreda. Levica je tista, ki nas lahko vse združi in naredi družbo bolj vzdržno, če ji bomo le dovolili.”

Pavle Plahutnik: do družbene emancipacije z medgeneracijskim sodelovanjem

Pavle Plahutnik je bil srednješolski štipendist občine Piran, pet let vodja prireditev v Avditoriju Portorož pa tudi direktor 13 festivalov MMS, ki jih je leta 1996 tudi pripeljal iz Kopra nazaj v Piran, vključno z blagovno znamko. Tudi danes še vedno komunicira v tem okolju, predvsem na področju scenskih umetnosti in turističnih produktov. Že vrsto let je organizator številnih kulturno zabavnih prireditev in sodelavec RTV Slovenija, predvsem v Kopru. V stranki je aktiven od samega začetka. Prepričan je, da lahko družbo spreminjamo samo v kolektivu.

Izpostavil je: “Levičar sem od nekdaj. O tem ni dvoma. Ob nastajanju današnje Levice sem se končno ”ujel” s pravim programom in se pridružil mlajši generaciji, ki upa na boljšo in bolj pravično prihodnost vseh na tem našem edinem planetu, v sobivanju z naravo in naravnim okoljem.”

Alan Medveš: 1.2 milijarde v razvoj, ne orožje

Alan Medveš je magister pravnih znanosti. Prepričan je, da bi se moralo 1.2 milijarde nameniti razvoju, ne orožju.

Ob tem je dodal: “Pri vseh svojih aktivnostih, tako političnih kot osebnih in poklicnih, zasledujem vrednote poštenosti in enakopravnosti. 1,2 milijarde, ki jih namenjamo NATU, bi v resnici morali nameniti vzpostaljanju pravičnejše družbe za vse. V svojem delovanju se bomo še posebej zavzemali za enako pravno zaščito za vse in demokratizacijo na vseh ravneh odločanja.

Po volitvah: dvig minimalne plače na 700 evrov

Matej T. Vatovec je dogodek sklenil z oceno, da se v Levici jasno zavedamo kaj je povzročilo krizo in kdo jo je moral plačati. Z grozljivimi številkami – 10% najbogatejših ima v lasti 47% vsega premoženja, 20% najrevnejših pa zgolj 0,5% in ob 280 tisoč ljudeh pod pragom tveganja revščine je cilj Levice še bolj jasen – bogastvo prerazporediti. Doseči blaginjo za vse, ne le za peščico.

Sam za Levico ponovno kandidira, ker je prepričan, da je stranka v zadnjem mandatu dokazala, da dosledno skrbi za program, se bori za prav vsakega posameznika in je vedno glas tistih, ki sicer ostajajo neslišani.

Matej Tašner Vatovec: “Kljub mestu v opoziciji, smo skupaj s civilno družbo zabeležili številne uspehe. Z ulično mobilizacijo in doslednimi parlamentarnimi akcijami, od interpelacije ministra za infrastrukturo do številnih sej različni komisij, smo preprečili prvotne načrte vlade za privatizacijo Luke Koper in se borili proti izkoriščevalskemu sistemu IPS. Revnim otrokom smo zagotovili brezplačna šolska kosila, dela oropanim in revnim upokojencem pa višjo socialno pomoč in varstveni dodatek.”

Vse kandidatne liste Levice so dostopne na naslednji povezavi.

Deli.