Predstavitev kandidatov: Gorenjska

LEVICA V BOJ ZA ENAKOPRAVNEJŠO DRUŽBO TUDI NA GORENJSKEM

Danes je Levica na kranjskem Slovenskem trgu javnosti predstavila kandidate, ki na letošnjih parlamentarnih volitvah kandidirajo za sedež v Državnem zboru (DZ) RS v 1. volilni enoti. To so:

  • Boris Grilc (Jesenice),
  • Alma Rekić (Radovljica I in Tržič),
  • Klemen Erman (Radovljica II),
  • aktualni poslanec Levice Miha Kordiš (Kranj I in Škofja Loka I),
  • Simon Maljevac (Kranj II),
  • Neja Bobić (Kranj III),
  • Blaž Vrhunc (Škofja Loka II),
  • Lučka Vavpetič (Kamnik) ter
  • Ema Otavnik (Idrija).

Levica ostaja zvesta socialističnemu programu

Predstavitev kandidatov in kandidatk na Gorenjskem je začel Miha Kordiš, poslanec Levice v državnem zboru. Poudaril je, da zahteve Levice ostajajo enake: družbena pravičnost, pravice delavskega razreda, odprava neenakosti in konec revščine.

Miha Kordiš: “Kljub mestu v opoziciji, smo skupaj s civilno družbo zabeležili uspehe. Z ulično mobilizacijo smo preprečili privatizacijo Telekoma; neumorni zahtevki po višji minimalni plači si prisilili Ministrstvo za delo, da je vsaj nekolikaj klonilo in minimalko zvišalo. Revnim otrokom smo zagotovili brezplačna šolska kosila, dela oropanim pa višjo socialno pomoč.”

Alma Rekić, Neja Bobić in Lučka Vavpetič: za pravice delavskega razreda

Alma Rekić, Neja Bobić in Lučka Vavpetič so v predstavitvah svojih kandidatur poudarile, da je Levica edina stranka, ki se zavzema za pravice delavcev in za blaginjo vseh. Za kandidaturo so se odločile, ker je Levica edina stranka, ki ne deluje v interesu kapitala, ampak ljudi.

Alma Rekić: “Levici sem se pridružila zaradi skupnih stališč in vrednot. To so: spoštovanje vsakršnega dela, prizadevanje za ukinitev revščine in odprava predsodkov. Prihajam z Jesenic, ki so tradicionalno delavsko mesto in iz lastnih izkušenj vem, zakaj je tak boj pomemben.”

Boris Grilc, Blaž Vrhunc in Simon Maljevac: 1.2 milijarde v razvoj, ne orožje

Boris Grilc, Blaž Vrhunc in Simon Maljevac so prepričani, da bi se moralo 1.2 milijarde evrov, ki jih nameravamo nameniti NATU usmeriti v razvoj in blaginjo. Maljevac je ob tem dodal: “Sam se zavzemam za delavski boj za boljše plače, ekonomsko demokracijo in bolj transparetno upravljanje z javnim premoženjem ter za investiranje v znanost in razvoj – to, menim, je pot, po kateri bi morala iti Slovenija. In točno te cilje zasleduje Levica.”

Klemen Erman in Ema Otavnik: končajmo izkoriščanje okolja

Klemen Erman in Ema Otavnik sta poudarila, da bo Levica še naprej kritična do kapitalističnega izkoriščanja narave ter se bo zavzemala za zagotavljanje varnega in zdravega okolja za vse.

Klemen Erman je pristavil: “Tudi v okolju, kjer živim in kandidaram, so vedno bolj vidne posledice nenadzorovanega izkoriščanja narave v zasebne namene. Prepričan sem, da le večja demokratizacija odločanja na vseh ravneh lahko vodi do družbe, ki bo skrbela za blaginjo vseh, in ne le elit.”

Po volitvah: dvig minimalne plače na 700 evrov

Miha Kordiš je dogodek sklenil z oceno, da Levica pričakuje podvojitev mandatov, z novimi parlamentarnimi močmi pa bo po volitvah poskušala izboriti dvoje: dvig minimalne plače na 700 EUR neto ter preusmeritev 1,2 milijarde evrov, ki jih politični vrh kani nameniti nabavam orožja po diktatu zveze NATO, v blaginjo za vse: v raziskave in razvoj, krepitev javnega zdravstva ter posodobitev zaščite in reševanja.

Vse kandidatne liste Levice so dostopne na naslednji povezavi.

Deli.