Levica gre v pogajanja za vstop v vlado

V Levici smo ponosni na delo, ki smo ga opravili v zadnjih osmih letih. Dvignili smo minimalno plačo in poskrbeli za njeno avtomatično rast glede na življenjske stroške. Potisnili smo minimalne zajamčene pokojnine čez 600 evrov. Zaprli trgovine ob nedeljah in omogočili trgovkam prosti čas zase in za bližnje. Toliko časa vlagali prepoved frackinga, dokler ni predlog uspel. Poskrbeli za brezplačne tople obroke za otroke iz revnih družin. Poenostavili pot do preživnin.

Zato je bilo naše osrednje kampanjsko sporočilo na teh volitvah, da ni dovolj zgolj odstaviti Janeza Janšo in da je močan glas za Levico zagotovilo za to, da Slovenija končno dobi vlado, ki bo delovala v prid ljudi. Da to sporočilo ni prodrlo, štejemo kot svoj glavni neuspeh na teh volitvah.

Zato smo si ta teden vzeli čas za refleksijo o tem, kaj smo naredili prav, kaj narobe, in kako naprej. Skozi interno debato smo prišli do zaključkov, da:

  • svet stranke izreka zaupnico izvršnemu odboru, skupaj z nalogo, da vodi Levico v pogajanja o vstopu v vlado.
  • ni dovolj dosegati sprememb za ljudi, ampak moramo predvsem to početi z ljudmi. To je načelo, ki se mu zavezujemo, ko gre za strateške in organizacijske spremembe, ki jih bo morala Levica sprejeti v prihajajočem obdobju.

Prihodnost za vse, ne le za peščico!

Deli.