Pismo podpore stavkam sindikatov javnega sektorja

Levica odločno podpira napovedane stavke različnih sindikatov javnega sektorja, ki se bodo zvrstile v tem tednu. Stavkovni teden sta danes otvorila oba policijska sindikata, jutri sledijo zdravstveni in socialni delavci, v sredo pa stavkajo še zaposleni v vzgoji in izobraževanju.

Svoje člane, podpornike in širšo javnost pozivamo, da se 14. februarja ob 12.00 skupaj udeležimo velikega protestnega shoda na Kongresnem trgu v Ljubljani. Zbirno mesto za odhod na protest bo na sedežu stranke na Prešernovi cesti 3 v Ljubljani ob 11.30.
FB dogodek >>

Socialisti bomo vedno podpirali organiziran delavski boj za boljši jutri. Prepričani smo, da so dobro organizirani sindikati javnega sektorja eden izmed ključnih dejavnikov, ki lahko prepreči, da bi Slovenija šla po poti mnogih primerljivih družb v popolno opustošenje delavskih pravic.

Vendar stavkajoče sindikate hkrati pozivamo, da se v svojih prizadevanjih posebej zavzamejo za slabše plačane delavce v svojih vrstah. Če se namreč najbolje organizirane skupine delavcev ne bodo posebej zavzele za slabše plačane skupine, potem bo meddelavska solidarnost ostala zgolj lepa želja, medtem ko se bosta nadaljevala večdesetletna trenda fragmentacije delavskega razreda in osipanja članstva v sindikatih.

Člane in simpatizerje stranke ter vse, ki nam je mar za pravice učiteljev, medicinskih sester in mnogih drugih delavcev in delavk, pozivamo, da z množično udeležbo izkažemo solidarnost s tistimi, ki predstavljajo hrbtenico socialne države. Njihov prispevek k blaginji družbe je neizmerljiv, zato je najmanj, kar lahko storimo, da se zavzamemo za pravično plačilo za njihovo delo.

V Levici se bomo tudi v prihodnje borili za boljši jutri slovenskega delavstva ter aktivno podpirali sindikalne aktivnosti, ki prispevajo k zmanjševanju neenakosti v slovenski družbi ter k pravičnejši delitvi družbenega bogastva.

Blaginja pripada vsem, ne le peščici.

Deli.