Pismo podpore ob ustanovitvi Partije radikalne Levice

Spodnje sporočilo smo dne 14. septembra poslali zveže oblikovani Partiji radikalne levice v Srbiji.
Več o PRL: Facebook, spletna stran

Dragi tovariši in tovarišice,

člani Levice vam čestitamo ob oblikovanju nove leve, napredne stranke. Delavci, prisilno izseljeni, manjšine in narava so s tem v Srbiji nedvomno dobili močnega zaveznika.

Srbijo zaradi njene bogate zgodovine protifašističnega, delavskega boja smatramo za ključno pri oblikovanju politike, ki bi pomenila alternativo privatizaciji, degradaciji delavskih pravic, deregulaciji in neokolonialnim politikam, ki smo jih izkusili po razpadu skupne države.

V času, ko se populistični avtokrati, kot so Janša v Sloveniji in Vučić v Srbiji, združujejo v reakcionarna zavezništva, je nujno, da se povezujemo tudi leve, progresivne organizacije. Zato se veselimo sodelovanja in vam želimo mnogo uspeha v vašem delovanju. Upamo, da se bo naš skupni boj nadaljeval z enakim zagonom.

Smrt fašizmu – svoboda narodom!

Dragi drugovi i drugarice,

Članovi Levice vam čestitamo povodom osnivanja nove leve, napredne stranke. Radnici, prinudno iseljeni, manjine i priroda time su u Srbiji nesumnjivo stekli jakog saveznika. Zbog bogate istorije antifašističke, radničke borbe, Srbiju smatramo ključnom u formiranju politike koja bi predstavljala alternativu privatizaciji, degradaciji radničkih prava, deregulaciji i neokolonijalnim politikama koje smo iskusili posle raspada zajedničke države.

U vreme kada se populistički autokrate kao što su Janša u Sloveniji i Vučić u Srbiji ujedinjuju u reakcionarna savezništva, neophodno je da se povezujemo i mi, leve, progresivne organizacije. Zato se radujemo saradnji i želimo vam puno uspeha u vašem radu. Nadamo se da će se naša zajednička borba nastaviti istim poletom.

Smrt fašizmu – sloboda narodima!

Deli.