Ob današnjih medijskih napadih na naše člane in članice

V Levici opažamo, da si je Nova24, desničarsko propagandno trobilo v lasti SDS in Orbanovih oligarhov, izbralo današnji dan za sistematično blatenje naših članov in članic. V zadnjih 24 urah je tako Nova24 objavila že tri članke, ki se poimensko lotevajo naših tovarišev in tovarišic ter o njih objavljajo polresnice, zavajanja in – najpogosteje – popolne izmišljotine.

Namen tovrstnega “novinarstva” je zgolj en: prek lova na čarovnice in organizirane kampanje blatenja ljudi odvrniti od aktivizma in javnega izpostavljanja.

“Novinarjem” Nove24 in spletnim jurišnikom na desnici sporočamo, da smo solidarni z Matjažem, Lanom in Violeto – kakor tudi s številnimi drugimi udeleženci protestov, uporabniki družbenih omrežij in ostalimi tarčami, ki so bile v zadnjem času deležne tovrstnega nadlegovanja.

Napad na enega je namreč hkrati napad na vse. Janez Janša je tako na dobri poti, da se zameri tako rekoč vsakomur v tej državi, ki ni že njegov pristaš na desnici ali podrepnik iz vrst liberalne sredine. Vse, kar dokazujejo s svojimi koleričnimi in žaljivimi reakcijami, je to, da smo trn v peti politični mreži, ki je odločena družbo oblikovati po svoje in pri tem ne izbira sredstev. Nobena količina tabloidne navlake in vdorov v zasebnost nas ne bo pripravila do tega, da prenehamo biti ta trn tudi v prihodnje.

Ni odveč spomniti, da prav danes mineva deveta obletnica strelskega pohoda na otoku Utøya in bombnega napada v Oslu, ki ju je izvedel desničarski skrajnež Anders Breivik. Svoj morilski pohod je Breivik utemeljil z enakimi teorijami, kakršne pri nas razširja Janez Janša na svojem Twitterju (in po novem tudi na uradnih kanalih Vlade RS). To so blodnje o zarotah “kulturnih marksistov”, “uvažanju” islamskih skrajnežev, ogrožanju “tradicionalnih evropskih vrednot” in podobnem.

Tragedija izpred devetih let s 77 smrtnimi žrtvami iz pregovorno bolj tolerantne Skandinavije dokazuje, da ni potrebna dobra organizirana skrajna desnica, da pride do nasilja in smrtnih žrtev tudi na naših ulicah. Vse, kar je potrebno, je en neuravnovešen samotni jezdec, ki preveč resno vzame svojo dnevno dozo spletnih dezinformacij in nasilnih groženj ter se odloči stvari vzeti v svoje roke.

Zato sporočamo, da se ne bojimo napadov, žaljivk in laži, ki jih dnevno uperjajo proti nam. Njihova dejanja vsak dan več ljudem dajo razlog za upor. Naših prednikov niso pokorili fašisti, nas pa ne bodo njihove sodobne slabe kopije.

Deli.