NOV PREMIK, KONOPLJA SE ZDAJ LAHKO UPORABLJA TUDI V PREHRANSKE NAMENE! NASLEDNJI KORAK: MEDICINSKA KONOPLJA!

V ZL smo pred enim mesecem najavili, da želimo urediti področje rabe konoplje v treh korakih. Naprej industrijsko rabo konoplje, nato medicinsko, nazadnje rekreativno.

Prvi korak je uspešno zaključen. Po sprejetju našega predloga na Odboru za kmetijstvo, ki je kmetijskemu ministrstvu naložil spremembo pravilnika o industrijski rabi konoplje, je Uradni list ta teden razglasil:

“Konoplja se lahko goji za namen pridelave semena za nadaljnje razmnoževanje, za proizvodnjo hrane in pijač, za pridobivanje substanc za kozmetične namene, za pridelavo vlaken, za krmo živali in za druge industrijske namene.” (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?sop=2015-01-1496)

Zdaj je na vrsti ureditev področja rabe konoplje v medicinske namene. Zato smo se predstavniki Združene levice udeležili ljubljanskega seminarja o demistifikaciji rabe konoplje, ki gosti vodilne raziskovalce, znanstvenike in zdravnike s področja konopljine medicinske rabe. Na dogodku bomo zainteresiranim predstavili svoja stališča glede regulacije konoplje. Več o sporedu tukaj.

Deli.