Nobene potrebe ni po sankcijah za sajenje dreves na bežigrajskem stadionu

Prejšnji petek je skupina mladih organizirala shod, na katerem je opozorila na največji globalni problem današnje in številnih bodočih generacij: na podnebni zlom. Shod so zaključili s tem, da so zasadili 20 dreves na bežigrajskem stadionu. Torej na objektu, ki že več kot desetletje sameva zaprt in propadajoč, medtem ko je sodišče pravkar pravnomočno ugotovilo resne nepravilnosti pri projektu njegove zamenjave. Ves ta čas bi lahko objekt služil kot zelena površina in prostor za rekreacijo za prebivalce mesta, pa temu ni bilo tako.

Mirna in simbolna intervencija Mladih za podnebno pravičnost več kot očitno ni bila namenjena kakršnemukoli škodljivemu ravnanju, zato ni bilo nikakršne potrebe po popisovanju udeležencev akcije, ki so na ta način opozorili na svoja legitimna stališča. Kaj šele po zagroženih kazenskih ovadbah zaradi nekajurne uporabe objekta, ki je že brez 15 let brez funkcije.

Tisti na položajih moči imamo priložnost pokazati, da znamo obravnavati tovrstne dogodke z več razumevanja in modrosti od prejšnje vlade. V primeru, da bo prišlo do kakršnihkoli sankcij za udeležence shoda, jim obljubljamo podporo pri branjenju njihovih dejanj.

 

Deli.