Po nezaupnici

SMC je stranka, ki je leta 2014 prevzela oblast na krilih antijanšističnih obljub o novih obrazih in etiki v politiki, prinesla pa privatizacijo, represijo in korupcijo. Zgolj šest let kasneje je taista stranka omogočila tretjo vlado Janeza Janše in je očitno odločena to početi še naprej, vse za turistični holding ter nekaj poslanskih in ministrskih plač.
Enako velja za DeSUS, ki je do zadnjega delal cirkus iz tega, kako se bodo odločili njihovi poslanci – in na koncu se je izkazalo, da nad njimi nimajo vpliva ne volilci ne stranka ne predsednik. Toda današnji poskus nezaupnice je dober vsaj za to, da smo se dokončno prešteli in da vemo, kdo kje stoji.
Mi bomo še naprej na strani vseh tistih, ki so jih vladni koronapaketi in odloki pozabili ter ogrozili ali vzeli njihove službe, zdravje, celo življenja. Na strani vseh tistih, ki so bili prisiljeni delati kljub sumom okužb, pa naj bo zaradi prenizkih nadomestil, neizdanih odločb ali zlorabe s strani šefov. Na strani javnega zdravstva, ki ga stradajo pod težo stroškov reševanja koronakrize in odpirajo vrata za njegovo privatizacijo.
Bojev v naslednjih mesecih ne bo manjkalo. Mi dajemo svojo besedo, da bomo v njih sodelovali – v parlamentu in zunaj njega.
Deli.