Milan Jakopovič, novi poslanec Levice

Na seji Državnega zbora RS 9. junija 2022 je bil kot poslanec potrjen Milan Jakopovič. Je nadomestni poslanec namesto kandidatov in kandidatk Levice, ki so prevzeli funkcije v vladi, ki o sebi pravi naslednje:

Rojen Ljubljančan, pri 50 letih življenja sveže preseljen v Škofjo Loko, po izobrazbi vzgojitelj predšolskih otrok.

Svoje življenje sem posvetil ranljivim skupinam. Decembra bo minilo 30 let, odkar delam z osebami z motnjami v duševnem razvoju. Pred leti pa sem ustanovil dobrodelno društvo Petka za nasmeh, ki ga vodim in s katerim pomagamo različnim ranljivim skupinam ter ljudem, ki so se znašli v stiski.

Prepričan sem, da je družba pravična in solidarna le, če poskrbi za najšibkejše in če vsem omogoča dostojno življenje. Z izkušnjami iz preteklega dela si bom prizadeval, da se javne storitve – zdravstvo, šolstvo, sociala – ne bodo podredile logiki trga, temveč bodo ohranjale, gradile in zviševale kakovost in dostopnost za vse. Dostojno življenje, v zdravem okolju, enakovredno omogočeno vsem prebivalkam in prebivalcem, tudi tistim, ki so odrinjeni na rob družbe.

Mimo naštetega pa napovedujem, da me bo kot poslanca najbolj zanimalo reševanje problematike na dveh koncih starostnega spektra – pri otrocih in starostnikih – in seveda pri osebah z oviranostmi.

 

Deli.