Magna opušča proizvodjo v Hočah

Ob novici, da proizvodnja Magne zapušča Slovenijo in Hoče, lahko zgolj zaključimo, kakšna škoda je kmetijskih zemljišč, na katerih je bila postavljena lakirnica.

Kar sto hektarjev kvalitetnih kmetijskih zemljišč, ki so spadala med en odstotek najboljših obdelovalnih površin v Sloveniji. Vendar od obljubljenih več 1.000 ali 1.400 ali celo 3.000 zaposlenih ni bilo nikoli ne duha ne sluha. Tistih nekaj sto, ki jih je bilo dejansko zaposlenih, je bilo dvakrat poslanih na dolgotrajno čakanje ali pa poslanih na delo v Avstrijo, za slovenske plače.
Od velikopoteznih načrtov, zaradi katerih je minister Počivalšek dobesedno čez noč izsilil bližnjice okoli naše okoljske in prostorske zakonodaje, zagotovil ogromne subvencije ter zmerjal kritike za ekoteroriste in bedake, ki ne razumejo, kako se on spozna na biznis, pa očitno ne bo ostalo nič. Namesto kmetijskih zemljišč, ki bi služila lokalni samopreskrbi v dobi globalnih ekoloških pretresov in kriz dobavnih verig, nam bodo tako ostale prazne tovarniške hale.
Delovna mesta so ključen izziv današnje družbe. Ampak z nižanjem delavskih pravic, okoljskih standardov, davkov na kapital in načel pravne države, samo zato, da bi tekmovali za lokacijo tovarne rezervnih delov za avtomobile, jih niti nočemo niti jih ne bomo dobili!
Deli.