Logar naj odstopi kot zunanji minister zaradi diskreditiranja slovenskih novinarjev v tujini!

Napadi na medije in diskreditacije novinarjev, ki niso po godu stranki SDS, so stalnica v našem političnem prostoru. Pa ne le novinarjev, vseh, ki si drznejo dvomiti v politiko SDS ter lik in delo Janeza Janše. Sodstva, opozicije, državljanov, stroke, kulturnikov. V zadnjih dveh tednih so kar dvakrat zamenjali vodstvo Nacionalnega inštituta za javno zdravje, pri čemer v drugo menjajo človeka, ki so ga sami nastavili, in to enostavno zato, ker si je drznil izraziti strokovno mnenje, ki ni bilo v skladu s partijsko linijo. In za SDS ni problem le Nacionalni inštitut za javno zdravje, lotili so se tudi Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Ker so mnenja WHO drugačna od stališč SDS, se je Janezu Janši včeraj zazdelo primerno, da kar prek Twitterja ukaže predsedniku WHO, naj odstopi. S pripisom: takoj! 

Depeša zunanjega ministra Logarja, v kateri piše, da so vsi osrednji mediji v Sloveniji dediči totalitarnega sistema, uredniki pa člani Udbe,  vsem, ki poznamo delovanje SDS, samo potrjuje, kar o tej stranki že vemo – da ne izbira sredstev; da ji je oblast in utrjevanje oblasti cilj, ki posvečuje vsa sredstva; da je njeno delovanje in organizacija ravno obratno od tistega, kar govori: zase pravijo, da so borci proti “totalitarizmom”, a ves čas se obnašajo kot zblaznela partija, ki ne trpi ugovorov 

V Levici skupaj s strankami SD, LMŠ in SAB  sklicujemo skupno nujno sejo odbora za kulturo in  odbora za zunanjo politiko iz dveh razlogov:

  1. Prvič, ker ne smemo nikoli dopustiti, da delovanje Janeza Janše in njegove stranke postane del normalnosti. Nikoli, nikoli, nikoli ne smemo sprejeti, da so diskreditacije novinarjev, stroke, opozicije, kulturnikov, napadi na medije, javna sramotenja, lansiranje lastnih medijev za dispečiranje lažnih novic, neprestano laganje, izkrivljanje resnice, zanikanje znanosti, nekaj kar naj bi bilo v demokratični družbi dopustno. To so skrajno zavržene in nenazadnje tudi nevarne prakse.
  2. Drugič, ker ne bomo dopustili, da s takim delovanjem načenjajo mednarodni ugled države. Kar je storil Logar v torek, ni le sramota zanj in za njegovo stranko  – osmešil je celo Slovenijo. Logar je postavil frustracije – svoje in frustracije svojega šefa – nad dobrobit in ugled celotne države. In za tako dejanje bi moral kot zunanji minister odstopiti. 

Vsebino depeše je objavil portal Necenzurirano.

Deli.