Levica Zasavje: K nam prihaja Slovenska banka hrane!

Z veseljem sporočamo, da bo lokalni odbor Levica Zasavje odslej v svojih prostorih gostil razdelilnico hrane humanitarne organizacije Sibahe – Slovenska banka hrane.

Prostori lokalnega odbora Levica Zasavje na Ulici 1. junija 12 v Trbovljah bodo služili kot razdelilno mesto za njihovo zasavsko mrežo.

Banka hrane je v svetu uveljavljen humanitarni koncept. Organizacija pri trgovskih verigah pridobi neporabljene zaloge hrane in jih razdeli po svoji mreži socialno ogroženih družin in posameznikov. Prav ti so v večini primerov tudi sami prostovoljci v organizaciji! 

Naraščajoča revščina v času gospodarske rasti je jasen pokazatelj, da je smer neobrzdanega kapitalizma za večino nevzdržna, odprava revščine pa je vselej stvar politične odločitve! V LO Levica Zasavje se zavedamo, da s pomočjo majhnih projektov kot je ta, ne bomo rešili sistemskega problema in odpravili revščine, a bo tovariška gesta gotovo obliž v reševanju katere od socialnih izzivov zasavskih družin.

Blaginja za vse, ne le za peščico!

PS: v kolikor bi želeli v projektu razdeljevanja hrane sodelovati kot prostovoljci, ali če sami potrebujete pomoč, nas kontaktirajte.

Projekt Sibahe
spletna stran
Facebook
kontakt: alen.novit@gmail.com

Levica Zasavje
Facebook
kontakt: info@zasavje.si

Deli.