Levica predstavila kandidatno listo

Levica je danes, v soboto, 28. aprila, na Trgu republike v Ljubljani predstavila svojo kandidatno listo za prihajajoče državnozborske volitve. Gre za druge državne volitve v zgodovini stranke, ki je leta 2014 presenetila z volilnim prebojem. Tokrat se Levica na volitve odpravlja še bolj enotna, številčna in motivirana kot kdajkoli prej. Cilj stranke je podvojitev poslanskih mest.

Seznam vseh kandidatov in kandidatk najdeš tukaj >>

Kot je uvodoma poudarila Violeta Tomić, je Levica zadnja štiri leta preživela z eno nogo trdno zasidrana v poslanskih klopeh, z drugo pa v koraku s civilno družbo. Dvojni značaj našega dela je tisti, ki je kljub opozicijskemu položaju omogočil marsikateri uspeh, na primer brezplačna kosila za otroke iz revnih družin ali pa nedavni dvig socialne podpore ob grožnji veta v Državnem svetu.

Na osnovi takšnega tvornega sodelovanja se nam je za letošnje volitve pridružilo nekaj dolgoletnih veteranov civilnodružbenega aktivizma, med njimi sindikalist Goran Lukić iz Delavske svetovalnice in Milan Jakopovič, ustanovitelj društva Petka za nasmeh.

Milan Jakopovič: “Zadnja leta preko humanitarnega delovanja v društvu Petka za nasmeh pomagam ljudem v stiski. Srečal sem se s tisočimi ljudmi, ki so jim vzeli dostojanstvo. Prepričan sem, da mora Slovenija pomagati prav vsem. V tem duhu smo z Levico izborili brezplačna kosila za revne otroke. Odločil sem se, da se jim pridružim, ker v ospredje svojega delovanja postavljajo ljudi in ne kapital.

Goran Lukič: “Za sodelovanje z Levico sem se odločil, ker hodimo po poti istih vrednot. Da se zvečer lahko pogledam v ogledalo in rečem: danes sem naredil nekaj, da jutri ne bi bilo žice, izkoriščanja delavcev in delavk ter stigmatiziranja revščine. Zato, da bom en večer lahko rekel: ni žice, ni izkoriščanja in ni stigmatizacije.

Kandidatna lista je bogatejša tudi za Almo Rekić. Alma je izpostavila svoj izvor v tradicionalnem delavskem okolju Jesenic, zaradi katerega razume, kaj pomenita poreklo in status za življenjsko pot posameznika, in kako pomembno je dati priložnost tudi tistim manj privlegiranim med nami.

Luka Mesec je predstavitev kandidatov in kandidatk zaključil z mislijo, da podvojitev poslanskih mest ni zgolj cilj, ampak je predvsem sredstvo. Levica se bo v prihodnjem mandatu še naprej zavzemala za pravičnejšo razdelitev družbenega bogastva, za dvig minimalne plače in za začetek resnega programa stanovanjske gradnje. Še naprej bo poskušala zadržati 1,2 milijarde evrov, namenjenih oboroževanju ter jih preusmeriti v dejavnosti, ki neposredno in dokazano povečujejo družbeno blaginjo: v zdravstvo, kulturo, znanost in raziskovanje ter v razvoj.

Delovanje Levice je vedno temeljilo na prepričanju, da moramo človeka in okolje postaviti pred interese kapitala. Tako bo tudi v prihodnje.

Blaginja za vse, ne le za peščico! Se vidimo 3. junija na volitvah!

Deli.