Levica Koroška: Pismo podpore delavskemu shodu na Ravnah

V lokalnem odboru Levica Koroška izražamo podporo protestnemu shodu sindikata SKEI na Ravnah na Koroškem, ki bo potekal ta četrtek na Ravnah. Svoje koroške člane in simpatizerje pozivamo, da se skupaj udeležimo protesta in tako podpremo delavska prizadevanja za zvišanje plač in izboljšanje delovnih pogojev.

Protest bo potekal ta četrtek, 25. 10. 2018 ob 14. uri, zbirno mesto pred trgovino Tuš. Več >>

V koroškem odboru Levice opozarjamo na nezadostne delovne pogoje že dobro leto. Da je višina plač glede na trenutne gospodarske kazalce enostavno nesprejemljiva, smo opozarjali na dobro obiskani javni tribuni na Ravnah. Konec leta 2017 smo na Ravnah, v Vuzenici in Slovenj Gradcu v tednu dni zbrali 1.200 fizičnih podpisov v podporo prizadevanjem Levice za dvig minimalne plače na 700 evrov neto.

Nesprejemljivo je, da mnogi še naprej prejemajo plače, ki so nižje od praga revščine, ki so za nameček bolj obdavčene od prihodkov tistih, ki živijo od kapitala in dividend. Da prekarnih, nezaposlenih in ostalih socialno izključenih, sploh ne omenjamo.

Koroški odbor Levice zato podpira prizadevanja sindikata SKEI po dvigu osnovnih plač in odmer pokojnine, po višjih nadomestilih ob izrednih delovnih pogojih in po krepitvi perspektive za mlade v koroški regiji.

Verjamemo, da je organiziran delavski boj edini, ki lahko prinese boljšo prihodnost. Zato pokažimo solidarnost z našimi tovariši kovinarji, elektrotehniki in vsemi ostalimi, ki opravljajo težko fizično delo pod izjemno zahtevnimi pogoji.

Blaginja za vse, ne le za peščico!

Levica Koroška

Deli.