Poslanke in poslanci Levice obstruirali vladno poročilo o nabavah zaščitne opreme

Koalicija Janeza Janše si je sama spisala poročilo o zlorabah pri nakupu zaščitne opreme, ki nič kaj presenetljivo ugotavlja, da s prsti v marmeladi ujeti akterji od ministra Počivalška do Janeza Janše niso krivi. Sami bodo izvedli tudi  parlamentarno preiskavo, ki bo – kot so že napovedali – ugotovila, da Janez Janša ni kriv. In da se slučajno ne bi soočili s sankcijami svojih kriminalnih dejanj, so že ugrabili policijo, kriminilistično službo in Nacionalni preiskovalni urad (NPU).

Danes so v Državnem zboru šli še korak dlje in ponovno pokazali, da so za obrambo stališča “vlada Janeza Janše ni ničesar kriva” pripravljeni uporabiti vsa sredstva. Odboru za gospodarstvo, ki obravnava vladno poročilo o nabavah zaščitne opreme, so namreč predlagali sklep, za katerega je Zakonodajno-pravna služba v svojem mnenju zapisala, da zanj “ni pravne podlage ne v Ustavi, ne v zakonu in tudi ne v Poslovniku”.

To je še en dokaz, da Janeza Janšo in njegove pajdaše ne zanimata ne ustava, ne zakoni, ampak zgolj oblast in milijoni.

Ker poslanke in poslanci Levice v tej farsi ne bodo sodelovali, so obstruirali sejo, na kateri vlada glasuje o poročilu vlade o nedolžnosti vlade. Sejo odbora za gospodarstvo zato zapuščamo in se pridružujemo protestnikom pred Državnim zborom, ki protestirajo proti ropanju državnega proračuna  in udaru na demokracijo.

Vidimo se pred državnim zborom.

Deli.