Ko gre za otroke in neplačane preživnine, desnica glasuje PROTI!

Ravnokar je odbor za delo glasoval 8:8 proti predlogom Levice, ki rešujejo problem neplačanih preživnin. Desnica, ki se tradicionalno razglaša za varuha družin in otrok, je enotno glasovala proti. DeSUS, ki je imel odločilni glas, ki bi lahko obrnil rezultat v prid spremembam, pa se je tudi temu glasovanju strahopetno izognil.

Pripravili smo preprosto rešitev, ki bi izboljšala socialno varnost otrok iz samohranilnih družin na način, da bi jim olajšali pot do nadomestila v primeru neplačane preživnine.  Hkrati želimo odpraviti anomalijo, kjer se preživnina upošteva kot dohodek pri uveljavljanju socialne pomoči in drugih pravic, tudi če sploh ni izplačana. Očitno je strankam desnice vseeno težko glasovati za, ko gre za socialno varnost otrok.

Kljub izidu današnje seje se naš boj na področju neplačanih preživnin nadaljuje. Paket predlogov je spisan in zagotovo ga bomo ponovno vložili. Še naprej zbiramo tudi vaše (anonimizirane) osebne zgodbe, pustite nam lahko tudi kontakt za direktno obveščamo o nadaljnjih aktivnostih. Zbiramo na povezavi tukaj:

Obrazec >>

 

Naj bo glas prezrtih slišan!

Deli.