Janševa vlada izdala Prekmurje in glasovala za umazane dobičke tujega kapitala

Poslanke in poslanci koalicijskih strank SDS, NSi, SMC in DESUS so danes na odboru za infrastrukturo, okolje in prostor v molku zavrnili predlog Levice, s katerim bi trajno prepovedali zdravju ljudi in okolju škodljiv fracking v Sloveniji in zaustavili vse postopke izdaje dovoljenj za fracking, ki so trenutno v teku. 

S tem so koalicijske stranke dale svoj glas tujim korporacijam, ki z umazano tehnologijo uničujejo okolje in zdravje lokalnega prebivalstva zavoljo vrtoglavih dobičkov. Onesnaženje podtalnice in pitne vode s strupenimi snovmi, degradacija okolja zaradi novih in novih vrtin, rafinerij in povečanega tovornega prometa, potresni sunki ob fraktoriranju so najbolj pogosto zabeleženi škodljivi okoljski vplivi, katerim bodo izpostavljeni tudi prebivalci Petišovcev, če bo jutri britanska korporacija Ascent Resources začela z blagoslovom vlade Janeza Janše z izvajanjem frackinga.

Danes se je pokazalo, zakaj britanski kapitalisti kljub preteklim stališem Agencije za okolje še niso opustili za skupnost škodljivega, a dobičkonosnega projekta in zakaj imajo v vlado Janeza Janše »več zaupanja, da bo projekt prejel potrebna dovoljenja«. Ker je Janševa koalicija sposobna v tišini glasovati proti lastnim ljudem in za umazane profite tujega kapitala.

V Levici ne bomo odnehali. Naredili bomo vse, da trajno prepovemo fracking v Sloveniji.

Deli.