Odziv Levice na pismo Janeza Janše predsedniku Evropskega sveta

Že drugič v dveh tednih je Janša pokazal, da mu je za interese ter ugled Slovenije in njenih prebivalcev popolnoma vseeno, zanj je zunanja politika prilizovanje in vračanje uslug svojim političnim botrom na skrajni desnici. Zadnjič Trumpu, tokrat Orbanu in Kaczynskemu.

S pismom je namreč Janša podprl vladi Poljske in Madžarske, ki grozita, da bosta z vetom blokirali evropski Sklad za okrevanje in odpornost ter nov večletni finančni načrt, če bo EU izplačevanje teh sredstev pogojevala s spoštovanjem načel pravne države in ločitve oblasti. S tem je Janša stopil tako proti interesom Slovenije, ki v krizi krvavo potrebuje evropsko pomoč, kot celotne EU. Zavoljo vračanja uslug Orbanu, ki mu med drugim financira medijsko omrežje v Sloveniji, je Janša očitno pripravljen na kocko postavljati tudi dostop do 10 milijard evropskega denarja, za katere se je poleti hvalil, da jih je “izboril”.

Ob tem pa je ponovno pljunil po ugledu Slovenije v svetu, saj je v pismu zapisal tudi, da so bile volitve l. 2014 v Sloveniji “ukradene”. Da gre ponovno za provokacijo, ob kateri mu ni mar za ugled Slovenije, govori že dejstvo, da Janša danes koalicijo sestavlja s stranko, ki ji očita, da je volitve pred šestimi leti ukradla – SMC.

Deli.