JANŠA BO NADZOROVAL VARNOSTNO-OBVEŠČEVALNE SLUŽBE

Poslanci Združene levice so na zadnji dan 3. seje Državnega zbora glasovali proti predlogu sklepa o izvolitvi članov komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, med katerimi je tudi pravnomočno obsojeni politik Janez Janša.

V Združeni levici smo predlagali, da SDS umakne spornega kandidata ali da koalicijske stranke najdejo način, kako glasovati za vsakega kandidata posamično in ne v bloku, kot to predpisuje poslovnik. Ker naš predlog ni bil sprejet, Združena levica v tej sestavi komisije seveda ni potrdila, ker se nam zdi politično nesprejemljivo, da nekdo, ki je v kazenskih postopkih in zato nadzorovan, želi nadzorovati svoje nadzorovalce.

Člane komisije, med njimi tudi Janeza Janšo, je potrdilo 59 poslancev, med njimi tudi vsi poslanci največje koalicijske stranke SMC, čeprav so na prejšnjih dveh glasovanjih o tej zadevi glasovali proti. Na včerajšnjem glasovanju pa so očitno klonili pod pritiskom SDS.

Vladujoča koalicija in njeni poslanci so še enkrat potrdili, da ne delajo v imenu ljudstva, ki je jasno povedalo, da zaradi korupcije pravnočno obsojeni politični funkcionarji sodijo v zapor in ne parlament. Očitno pa se s tem ne strinja slovenski parlament, ki nadaljuje s politiko v nasprotju z voljo ljudstva.Taka politika še nikoli ni dočakala konca mantada.

Ljubljana, 20.12.2014

Foto: Leon Vidic/Ilustracija: Vasilij Kozar

Deli.