Hojsevo rožljanje s pendreki proti svobodi govora je vredno najostrejšega obsojanja

Janez Janša in njegovi vojščaki ponovno z manipulacijami in lažmi prikrivajo svojo nesposobnost in koruptivnost. Janša je v torek, ker njegova vlada zdravstvenega sistema, šol in domov za starejše v sedmih mesecih ni uspela niti minimalno pripraviti na jesen, okrivil “neodgovorno manjšino”. Minister Hojs pa prst usmerja na novega krivca: krivi so protestniško “kolesarjenje” in Ljubljana, za katero je lažnivo razglasil, da je “v špici okuženosti”. 

Dejstvo je, da je vladi, katere govorniki že mesece zjutraj govorijo eno, popoldan pa drugo, zaradi lastne nesposobnosti epidemija ušla izpod nadzora. Število primerov v Ljubljani je povprečno, kraji kot je Črna na Koroškem, pa so razglašeni za rdeča območja ne zaradi individualne krivde ljudi, ampak zaradi katastrofalnega dela vlade.

Vlada je kriva, da zdravstveni sistem po sedmih mesecih ni pripravljen na drugi val, da so čakalne dobe vse daljše in da danes ne vedo, kam z bolniki. Da so v domovih za starejše, v katerih so zaradi napačne politike vlade pred meseci po nepotrebnem umirali ljudje, še vedno brez ustrezne podpore.

A Janše to ne zanima, lagal in zavajal bo še naprej. Na še tako konstruktivno kritiko pa bo odgovoril z napadom in diskreditacijo. Današnje Hojsovo rožljanje s pendreki proti svobodi govora je zato vredno najostrejšega obsojanja. Gre za še en dokaz, da mora Janševa vlada čim prej pasti.

Deli.