GRŠKI NE DIKTATURI FINANČNEGA KAPITALA!

 

Danes se je na referendumu manifestirala demokratična volja ljudstva, ki je odločno reklo NE diktaturi finančnega kapitala in izsiljevanju Evropske unije. OXI ni bil samo glas za Sirizo, ampak je bil glas ZA solidarno in demokratično Evropo, ki se upira izkoriščanju v imenu kapitala. Zato ima ta zgodovinski OXI tudi veliki pomen za evropsko levico in vse tiste progresivne družbene in politične sile, ki si prizadevamo za skupno ustvarjanje drugačne evropske prihodnosti.

Juti grško vlado in celotno Evropo čaka velika naloga. Grško ljudstvo je Sirizi ob izvolitvi dalo mandat in ji ga na današnjem referendumu potrdilo z še večjo podporo. Čeprav Siriza ni pripeljala Grčijo v situacijo, v kateri se nahaja danes, bo morala jutri izpogajati dogovor, ki bo vključeval vsaj delni odpis dolgov, kot je to sporočil pretekli teden IMF, ali dogovor, ki bo omogočal nadzorovan izstop Grčije iz evro območja.

V Združeni levici se pridružujemo izrazom podpore in čestitamo prebivalkam in prebivalcem Grčije ter Sirizi ob tem zgodovinskem rezultatu. Podpora iz celega sveta je v tem tednu solidarnosti z Grčijo pokazala, da Grki niso sami.

Pokazali smo, da smo v boju proti diktaturi kapitala povezani in ne bomo popustili! En svet, en boj!

‪#‎SolidarityWithGrecee‬
‪#‎OXI‬
‪#‎Grecee‬

Deli.