Izrael mora odgovarjati zaradi uničenja bolnišnice Al Šifa

Izraelska vojska je po končanem dvotedenskem uničevanju bolnišnice Al Šifa na severu Gaze za seboj pustila opustošenje in na stotine trupel.

Največja in najbolj razvita zdravstvena ustanova v Gazi, ki je zagotavljala oskrbo tretjini prebivalcev, je popolnoma uničena.

Po podatkih civilnih oblasti je bilo v obleganju ubitih najmanj 300 ljudi. Veliko jih je umrlo tudi zaradi lakote ali dehidracije. Med ubitimi so pacienti, zdravstveni delavci, otroci. Žrtve obleganja so pred ubojem tudi mučili. Obstajajo trupla poškodovanih, ki so jih lahko svojci prepoznali zgolj po njihovih oblekah. Izraelske sile so aretirale in odpeljale še 900 ljudi.

Povrhu tega je bilo v zračnem napadu v osrednjem delu Gaze sedem humanitarnih delavcev ameriške nevladne organizacije World Central Kitchen, ki prekinja delovanje v Gazi.

Pripravlja se prepoved delovanja katarske televizije Al Džazira, edinega med največjimi mediji, ki s svojim objektivnim poročanjem vztrajno razgalja propagandne pritiske izraelskih oblasti.

Zato, da lahko Izrael nadaljuje svoj genocidni pohod v Gazi, nosi svojo odgovornost tudi slovenska zunanja politika. Slovenija mora uvesti sankcije proti Izraelu in slediti zgledu Irske, ki je prejšnji teden napovedala, da se bo pridružila južnoafriški tožbi proti Izraelu na Meddržavnem sodišču v Haagu.

Deli.