Evropska levica s spitzenkandidatko Violeto Tomić začela kampanjo za evropske volitve

Včeraj, 17. aprila 2019, je zveza levih strank Evropska levica v Strasbourgu v Franciji začela kampanjo za evropske volitve. Na novinarski konferenci sta se predstavila vodilna kandidata Evropske levice Violeta Tomić in Nico Cue.

Violeta Tomić je ob začetku kampanje prisotne opozorila, da Evropa stoji na razpotju:

“Ali bo socialna ali pa je ne bo. Ali bo zmožna odločnih reform v smeri večje solidarnosti, skupnih socialnih standardov in demokratizacije evropskih institucij ali pa jo bo preplavil val novodobnega mračnjaštva”.

Na tiskovni konferenci, ki je potekala v evropskem parlamentu in pred njim, so predstavniki Evropske levice predstavili cilje, za katere si bomo prizadevali na ravni Evropske unije. Med njimi so večji vpliv državljank in državljanov na odločanje v evropskih institucijah, socialna in solidarna Evropa, zeleni New Deal in ekološki preobrat, konec delitve na center in periferijo, zaščita državljanskih svoboščin in pravic ter politika miru in nenasilja v mednarodni skupnosti.

Za naštete cilje si bodo prizadevali vsi kandidati in kandidatke strank članic Evropske levice v številnih evropskih državah. Na najvišjem nivoju pa bosta Evropsko levico v tej kampanji predstavljala t. i. spitzenkandidata Violeta Tomić iz Levice in sindikalist Nico Cue iz Belgije.

Violeta Tomić, poslanka Levice v Državnem zboru RS in namestnica koordinatorja stranke, je ob tem še povedala:

“Tu smo, da Evropi ponudimo novo upanje, nasprotje neoliberalnim politikam in desničarskemu populizmu. Evropska levica predstavlja drugačno politiko, ki si prizadeva za več demokracije, več socialnih pravic in več ekološke zavesti. Upam, da bo naša kampanja pokazala ljudem, da alternativa obstaja.”

Včeraj se je pred evropskimi institucijami slišal glas o pravični in enakopravni družbi. O Evropi ljudi, ne kapitala!

Deli.