Deseta obletnica desničarskega strelskega pohoda

Mineva natanko 10 let od strelskega pohoda na norveškem otoku Utøya in bombnega napada v Oslu, ki ju je 22. julija 2011 izvedel desničarski skrajnež Anders Breivik.

Pokol v pregovorno tolerantni Skandinaviji s 77 smrtnimi žrtvami, pretežno iz vrst norveške socialdemokratske mladine, dokazuje, da ni potrebna dobro organizirana skrajna desnica, da pride do nasilja in smrtnih žrtev na naših ulicah. Vse, kar je potrebno, je en neuravnovešen samotni jezdec, ki preveč resno vzame dezinformacije in nasilni diskurz, ki ju pobira na spletu, ter se odloči vzeti stvari v svoje roke. V teh desetih letih Utøya še zdaleč ni bila edini primer: Halle, Christchurch, Charlottesville …
Jasno je, kdo je pri nas tisti, ki širi in normalizira enake blodnje, s kakršnimi je svoj morilski pohod utemeljeval Breivik. Domnevne zarote “kulturnih marksistov”, ki naj bi uvažali islamske skrajneže, širili LGBT ideologijo in rušili tradicionalne evropske vrednote, so retorika, ki se je pri nas poslužujejo politiki kova Janez Janša in Branko Grims. Ne zgolj na svojih profilih na Twitterju, ampak so pri tem v zadnjem letu dni večkrat ugrabili celo uradne kanale Vlade Republike Slovenije.
In seveda se lahko zanesejo tudi na medijske satelite SDS, ki vsakodnevno uvažajo alt-right objave z zahoda, za kar jih plačuje kapitalsko zaledje Orbanovih oligarhov z vzhoda. V kratkem se jim bo pridružilo 7 novih spletnih portalov, ki so bili nedavno vpisani v razvid medijev. Med njimi je portal, ki bo posebej posvečen “kulturnemu marksizmu”. Lastnik: tretjina SDS, dve tretjini madžarski kapital, odgovorne in uredniške osebe stari znanci iz vrst sds-ovskih aparatčikov.
V Levici so nas nazadnje odmevno in velikopotezno poskušali diskreditirati s ponarejenim manifestom o nekakšnih tajnih srečanjih antifa starešin v New Orleansu. Pričakujemo, da bomo izpostavljena tarča tudi v bodoče.

Zato sporočamo, da se ne bojimo napadov, žaljivk in laži, ki jih bodo še naprej uperjali proti nam. Njihova dejanja vsak dan več ljudem dajo razlog za upor. Naših prednikov niso pokorili fašisti, nas pa ne bodo njihove sodobne slabe kopije.

Deli.