Boštjan Koražija ob slovesu od poslanskih klopi

Najlepša hvala vsem, ki ste mi včeraj izkazali zaupanje ter oddali glas zame! ❤?

Hvala, tudi vsem tistim, ki ste me tako ali drugače moralno podprli in hvala tudi vsem tistim, ki ste me danes obvestili, da ste glasovali taktično, čeprav bi v drugačnih časih in pod drugo vlado glasovali zame!

Kaj naj rečem, končuje se moj 4-letni poslanski mandat v Državnem zboru, ki je bil zelo intenziven, turbolenten in politično skrajno negotov.

Ponosen sem na to, da sem se vseskozi s srcem in dušo boril za moj Ptuj, Haloze in Spodnje Podravje ter vložil preko 60 poslanskih pobud in vprašanj, ki so se nanašale na lokalne oziroma regijske težave. Intenzivno sem se zavzemal za izgradnjo Urgentnega centra na Ptuju, za dokončanje in izpeljavo projekta Ptujske obvoznice ter njeno izgradnjo in za nujno prenovo ter rekonstrukcijo Ormoške ceste, za projekt obnove in rekonstrukcije žitnice na Ptujskem gradu.

Prav tako pa za ohranjanje delovnih mest v našem lokalnem okolju, za decentralizacijo, za čim večji prehod na javni potniški promet ter njegovo trajnostno in okolju prijazno modernizacijo, za ohranjanje narave ter zagotovitev zdravega življenjskega okolja za vse in za prihodnje generacije, za prehransko in energetsko samozadostnost naše države, za pravice živali, za to da bo dostopnost do raznolike kulture omogočena vsem prebivalcem in prebivalkam ne glede na geografski ali socialni položaj, spol, starost, gibalno ali senzorno in drugo oviranost, za več vlaganj v kulturo, za pravice manjšin.

Vsa 4 leta mojega mandata v Državnem zboru sem se kot edini poslanec, in to vsak dan, z vlakom vozil v Ljubljano in nazaj na Ptuj ter bil eden izmed redkih poslancev, ki sem bil kljub dnevni vožnji prisoten na skoraj vseh sejah, na katerih sem tudi vedno razpravljal ter konstantno izpostavljal lepote in tegobe tega najlepšega konca Slovenije od koder prihajam.

Prihodnost za vse, ne le za peščico in gremo vsi korajžno naprej!

Hvala in lepo bodite!

Boštjan Koražija

Deli.