Na meji na Dragonji je utonila deset let stara deklica

V Dragonji je bilo najdeno truplo deset let stare deklice iz Turčije, ki jo je deroča reka v sredo ponoči izpulila iz rok matere, medtem ko je ta poskušala prečkati mejo.

Državni sekretar iz vrst SDS Božo Predalič je zamudil priložnost biti tiho med potekom iskalne akcije in je tako pripisal odgovornost “tudi materi”. “Da imamo zakonite mejne prehode in če bi ljudje hodili prek njih, zagotovo ne bi prihajalo do tragedij”, je izjavil med potekom iskalne akcije.

Pri tem zamolči, da slovenski obmejni varnostni režim že dolga leta sistematično krši mednarodno in humanitarno pravo z množičnim potiskanjem beguncev nazaj na Hrvaško brez primerne obravnave prošenj za azil.

Ti begunci so potisnjeni v roke hrvaški policiji, ki slovi po pretepanju in naravnost sadističnem izživljanju, od tam pa v Bosno, kjer obtičijo v begunskih taboriščih v zimskih razmerah.
Slovenska država je zato še kako odgovorna za vsako smrt, ki se je doslej zgodila v naših rekah in gozdovih.

Odgovorna je kot podpornica vojaških avantur, ki so destabilizirale Bližnji vzhod. Odgovorna je tudi kot zaveznica Turčije, druge največje sile v NATO paktu. Odgovorna je kot vdana in podložna stranka tujih vojaško-industrijskih kompeksov, za čigar orožje zapravlja stotine milijonov evrov, ki bi jih lahko namenila za karkoli drugega.

Odgovorna je tudi Cerarjeva vlada, ki je postavila žico na meji, s fašistoidno notranjo ministrico Vesno Györkös Žnidar, ki je vzpostavila obmejni režim in zagotovila desnici pravne podlage in opremo za izvajanje represije, ki smo mu priča dandanes. Odgovorni so SDS in njene podrepnice, ki razpihujejo strah in protinegunsko histerijo, raje kot da bi se ukvarjali z dejanskimi težavami ljudi. In odgovorni so sredinski politiki vsepovsod po Evropi in zagotovo tudi pri nas, ker si niso nikoli upali postaviti po robu tej histeriji, ampak nasprotno oportunistično mislijo, da se ji morajo približati.

Smrt deset let stare deklice bi moralo zato biti še kako na vesti slovenske države. Njena družina je bila medtem že vrnjena na Hrvaško. Še preden je bilo truplo sploh najdeno.

Deli.