Po volitvah

Hvala vsem, ki ste nam zaupali svoj glas na tokratnih evropskih volitvah. Čeprav te za nas niso potekale v enostavnih razmerah in smo izgubljali glasove zaradi taktičnega glasovanja, vseeno ohranjamo stabilno podporo.

Pri dobrih 31 tisoč glasovih to pomeni 4,8 odstotkov, kar je naše izhodišče za državnozborske volitve čez dve leti – ki ga nameravamo še popraviti z nadaljnjim razvojem nove stanovanjske politike in ostalimi prioritetami.
Pri tem bomo ohranjali sporočilo, ki je bilo temelj naše tokratne kampanje. Volilni uspeh desnice širom Evrope, ki temelji na preganjanju tujcev, revežev in drugačnih, ne bo ničesar izboljšal. To lahko naredi samo tista politika, ki bo branila blaginjo in mir kot temelja naše varnosti.

Prihodnost je demokratični socializem.

Asta Vrečko: Hvala vsem za vašo podporo tako na evropskih volitvah kot referendumih. Rezultat je gotovo tudi odraz taktičnega glasovanja, ampak Levica je s tem pokazala, da ima naša politika med ljudmi stabilno podporo. Izboljšali smo svoj rezultat, v vladi smo dosegli pomembne premike na področju stanovanjske politike, varne starosti, delavskih pravic, javnega zdravstva, zelenega prehoda in miroljubne politike, nenazadnje tudi priznanja Palestine, a pred nami je še veliko dela. Zato smo kampanji v ospredje postavili tiste teme, ki so ključne za prihodnost Slovenije in Evrope.
Veseli smo, da so tudi zaradi našega dela, to postale osrednje politične teme in so jih ljudje tudi podprli. Ob rezultatih po Evropi in Sloveniji pa ne moremo mimo krepitve skrajno desne politke. To so ideje, ki v sodobni družbi ne bi smele imeti mesta, na kar nas opozoraja tudi zgodovina. Zoprstaviti se moramo politiki sovraštva in graditi družbo solidarnosti. V Levici bomo z gradnjo skupne solidarne zelene družbe nadaljevali tudi naprej.
Deli.