3x zmaga!

V tej referendumski kampanji smo slišali marsikaj. Da naj ljudje glasujejo proti, sicer bodo RTV položnice višje, denar se bo jemalo upokojencem za “migrante” in tako naprej. Mi se nismo šli te igre, ampak smo potrpežljivo razlagali vsebino zakonov. Veseli nas, da smo bili slišani. Hvala vsem za vaše glasove in podporo! Današnji dan je zmaga za tisto politiko, ki gradii, ne pa za tisto politiko, ki ruši.
Minister Luka Mesec: »Vem, da je bila že četrta volilna nedelja zapored in da imamo vsi tega že polno glavo. Zato se iz vsega srca zahvaljujem vsem, ki ste se udeležili referendumov. Znova sta se pokazali dve podobi Slovenije – tista, ki spotika in ruši, in tista, ki je polna upanja in optimizma. Veseli me, da smo se vsi skupaj odločili za slednjo možnost.«
Miha Kordiš: Po referendumskih rezultatih 3 x ZA mi je zid poplavila kopica privoščljivih objav na račun SDS. Čeprav razumem sentiment in si ne morem kaj, da ga ne bi vsaj malo delil, bom pozval h kritični distanci. Skrajna desnica nikoli ni živela od volilnih rezultatov.
Če kaj, se je po vsakem volilnem porazu radikalizirala in se prej ali slej vrnila močnejša, kot je bila. Znova in znova so jo nahranile prelomljene zaveze sredinskih vlad, ki so obljubljale solidarnost, delale pa za kapital, tuje centre moči in bogataše. Vprašajte se le, zakaj dopolnilno zdravstveno zavarovanje še vedno obstaja, na primer. Spirala ljudskih stisk se je zato dalje poglabljala in ustvarjala vedno večjo množico obupanih, ponižanih in razžaljenih ljudi, lahkih tarč za teorije zarote skrajne desnice.
Bolj kot v posmeh Janezu in prijateljem moramo energijo usmeriti drugam, v bistveno: da Vlada družbeni mandat za solidarno prihodnost – od stanovanj do skrbstva, od zdravstva do okolja – dejansko uresniči. Fašizem preživi vse mogoče poraze. Le solidarnost je tista, ki ga lahko uniči.
Ministrica Asta Vrečko: »Mislim, da je bila jasno izražena volja ljudi. Ljudje si želijo RTV Slovenija, kot mora biti: neodvisna in javna televizija, ki informira in obvešča o vseh aktualnih dejavnostih.

Deli.